Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA VRATILE SE TRENINZIMA

Dobrodošao povratak prije ljetne pauze
Objavljeno 27. svibnja, 2020.

Nakon više od dva mjeseca stanke rukometašice Osijeka ponovno su na svom “radnom mjestu”. Od prošlog tjedna opet treniraju u dvorani Zrinjevac, zamijenivši individualne treninge i one preko Zooma pravim, ekipnim.

Jasno je kako su povratak u normalni ritam jedva dočekale, što je potvrdio i trener ŽRK Osijek Jasmin Mrkonja, koji također nije skrivao zadovoljstvo zajedničkim okupljanjem.

- Sve su s elanom i pozitivno odreagirale na povratak treninzima, to se vidjelo od prvog treninga kad smo se okupili nakon ove prisilne stanke. Poželjele su se treninga, a i međusobno se vidjeti, i baš je lijepa atmosfera. A moram priznati i da se ja slično osjećam, i ja sam jedva dočekao da se ponovno počne nešto događati. Radimo u dobrom ozračju, makar to nisu treninzi u onom natjecateljskom ritmu utakmica, ali u svakom slučaju iskoristit ćemo ovo i dobro će nam doći nakon ove neplanirane stanke, kao i one koja će normalno uskoro doći. Nastojat ćemo da djevojke u ovom vremenu budu što više u treningu, kako bi nam onda i one prave pripreme lakše pale. Jedva čekamo da se ponovno vratimo utakmicama, a vjerujem kako tako razmišljaju i u drugim ekipama.

Odlukom Hrvatskog rukometnog saveza ova je sezona prekinuta i poništena, a kada će se igrati sljedeća za sada još nije poznato. U svakom slučaju ohrabrujuće je da se epidemiološka situacija u nas znatno poboljšala, pa ako ne bude nepredviđenih neugodnih iznenađenja, nova sezona ne bi smjela biti pod upitnikom ni znatnije kasniti.

- Za sada nemamo ništa službeno, postoji više kombinacija o datumu novog prvenstva, ali dok ne dođe dopis, ne možemo napraviti ni konkretne planove. Iako smo spremni za sve scenarije, organizirali smo se u klubu za bilo koju opciju. Vjerujem kako kolovoz nije opcija, da je to prerano. Vjerojatno će to biti u rujnu, sad ovisi hoće li početkom, sredinom ili eventualno krajem mjeseca. Treba voditi računa i o ovoj prisilnoj stanci, kao i o tome da će reprezentaciji najesen sigurno trebati vremena za pripremu za Euro, koji će se u prosincu održati u Danskoj i Norveškoj.

Osječanke će trenirati dva puta tjedno u Zrinjevcu još najvjerojatnije do kraja ovog mjeseca, nakon čega će napraviti zajednički sastanak te službeno zaključiti ovu nepotpunu sezonu. Dogovorit će se potom i kako raditi preko ljeta, kako bi što spremnije dočekale start priprema za novu sezonu, u kojoj, nadamo se, ovakvih nepredviđenih okolnosti i prekida neće biti. G. Roguljić

Goran Roguljić
Sve na okupu osim Milić
Mrkonja je zadovoljan radom igračica u proteklih desetak dana. Na okupu su sve osim ozlijeđene Zorane Milić, koja čeka operaciju koljena.

- Bez nje ćemo sigurno biti najesen, a nadam se da će se do proljeća uspjeti vratiti. Bitna je za našu ekipu, pokriva više pozicija, jako je važna i u obrani, i morat ću tražiti neka nova rješenja. Ona je igračica koja svojom energijom i igrom podiže i ostale suigračice. Dobra je vijest da su ostale zdrave, oporavila se potpuno Sara Sablić, vidi se da je dobro radila u stanci, a zadovoljan sam i ostalim djevojkama.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike