Osijek
KOPAČEVO

Djeca će u rujnu ići u novi vrtić
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Predškolci iz Kopačeva sljedeću će pedagošku godinu ići u novi vrtić. Gradnja tog objekta nije prekidana posljednjih mjeseci. Unatoč koronakrizi samo su tjedan dana zaustavljeni radovi na zahtjev izvođača.

- Nema kašnjenja i ono što zasigurno mogu reći jest da će dječji vrtić biti završen prema planu, a to znači da će biti otvoren i prije početka nove pedagoške godine. Očekujemo tako da će vrtić u rujnu otvoriti vrata svojim malim korisnicima. Objekt uživo izgleda mnogo ljepše nego kada se gleda na papiru u projektu, štoviše, mnogo je veći i ljepši nego što smo mislili kada smo krenuli u gradnju. Zasigurno će djeca i njihovi roditelji imati razloga biti zadovoljni jer ovo je investicija, kada se vratimo samo koju godinu u vezi s predškolskim odgojem, druga po veličini ua općini. Definitivno smo za jedno duže vrijeme zatvorili ovu priču i zadovoljili naše potrebe u predškolskom odgoju. Iskreno se nadam da će se za desetak godina stvoriti uvjeti da se grade i novi vrtići - kaže načelnik Željko Cickaj.

Novi objekt predviđen je za jasličku i predškolsku skupinu, kapaciteta za 30 djece.

- Imamo dovoljno prostora, tako da ćemo, ako za to bude potrebe, i dio djece iz drugih vrtića, posebice iz Bilja, moći preusmjeriti i ovamo, tako da zasigurno neće biti prazan. Bit će mjesta za sve, predvidjeli smo apsolutno sve, tako da, osim što je vrlo funkcionalan, vrtić je ujedno i vizualno prekrasan i uklapa se u ovo arhitektonsko seosko okruženje. Podsjetit ću samo da su djeca do sada bila u uvjetima koji su daleko iza ovih koje im pripremamo - kaže Cickaj. D. Pejić
DRUGI VRTIĆ U NEKOLIKO GODINA
Investicija je to u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, s tim da, kada se kaže da se financira sto posto, nikada to nije sto posto. “Treba reći sto posto prihvatljivih troškova jer i Općina Bilje participira u troškovima, a tiče se manipulativnih površina koje su nužne za rad dječjeg vrtića, od nogostupa preko pristupne ceste do uređenja okoliša i dijela parkinga, dakle svega što mora ići uz ovakav objekt. To Općina, kojoj je ovo drugi vrtić koji smo napravili u posljednjih nekoliko godina, financira iz svog proračuna - navodi Cickaj.
Možda ste propustili...

SEZONSKE BOLESTI NISU NESTALE

Varljivo vrijeme donosi i viroze

POLIKLINIKA LEGE ARTIS RADILA BEZ PREKIDA

Operacije su obavljali i u vrijeme epidemije COVID-19

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

2

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

3

UČENICI SLAŽU SVOJE LISTE PRIORITETA OBRAZOVNIH PROGRAMA

I osječki osmaši počinju prijavu u željene srednje škole u srijedu, 8. srpnja