Regija
OSIGURANO VIŠE OD 745 TISUĆA KUNA IZ EU FONDA

Besplatna užina za 737 vukovarskih učenika
Objavljeno 27. svibnja, 2020.
VUKOVAR - U Vukovaru je predstavljen projekt "Bez brige za užinu", kojeg je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Osigurana su EU sredstva u stopostotnom iznosu, odnosno nešto više od 745 tisuća kuna. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva i unaprjeđenje kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji kroz osiguranje prehrane tijekom njihova boravka u osnovnoj školi.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je projekt rezultat uspješne suradnje Grada, Razvojne agencije i osnovnih škola, a njime je obuhvaćeno ukupno 737 učenika.

Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencija Vukovar, pojasnila je kako je natječaj objavljen prošloga ljeta i svi ravnatelji osnovnih škola maksimalno su se angažirali na prikupljanju potrebne dokumentacije.

- Natječaj se objavljuje na godišnjoj razini, a kako je Grad preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama, mogli smo pokriti obroke za svu djecu kojoj je to potrebno. Na ovaj su način podmireni troškovi retroaktivno od rujna do kraja školske godine - rekla je Žilić. Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, zahvalila je uime svih škola Razvojnoj agenciji i Gradu Vukovaru, naglasivši kako uspješno i intenzivno surađuju.

- Ovaj je projekt mali segment sveobuhvatnog paketa kojim Grad pomaže osnovnim školama. Ne smijemo zaboraviti nabavu preobuke, bilježnica i ostaloga materijala, ali i ukupnu potporu koju daju svim školama čiji su osnivač - navela je, i dodala kako s Razvojnom agencijom kontinuirano pripremaju nove projekte koji se odnose na glazbene odjele ove škole, ali i druge potrebe. D.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike