Regija
OTOČANI NEUGODNO IZNENAĐENI

Fortenova je oglasila prodaju zemljišta na kojem je dječje igralište
Objavljeno 27. svibnja, 2020.

OTOK - Građani Otoka nemalo su se iznenadili ovih dana kada su uz ogradu dječjeg igrališta u Kolodvorskoj ulici, nedaleko od željezničke postaje, ugledali ploču na kojoj piše kako se to zemljište prodaje, a naveden je broj mobitela na koji će zainteresirani dobiti sve potrebne informacije. Otočane je ova vijest uznemirila, jer su dječje igralište izradili i opremili oni, tj. Grad Otok, a sada netko to zemljište prodaje i mališanima oduzima prostor za igru. Pokazalo se da je prodavatelj zemljišta Fortenova grupa, a neki stariji Otočani sjetili su se da to zemljište ima neke veze s nekadašnjim PIK-om, ali onim iz vremena socijalizma, pa zaključuju kako je Fortenova grupa, "nasljednica" Todorićeva Agrokora, pomno pregledala i provjerila sve nekretnine koje su u vlasništvu nekadašnjeg PIK-a, i koje su kupnjom poljoprivrednih poduzeća prešle u vlasništvo Agrokora, a potom i Fortenova grupu. Osim zemljišta gdje je dječje igralište, u Otoku prodaju i poslovni kompleks površine od 3300 četvornih metara na ulazu u grad iz smjera Privlake, a cijena je, kako su nam potvrdili u Fortenova grupi Nekretnine, 3,8 milijuna kuna.



- Todorić i sada Fortenova grupa obrađuju već godinama tu oko nas tisuće hektara plodne slavonske i srijemske zemlje, i da nisu kadri pokloniti Otoku i otočkoj djeci tih, koliko mi procjenjujemo, nekoliko stotina četvornih metara zemlje koju je Otok uredio za igralište. Djeca se na igralištu igraju i to je mnogima jedina zabava, a sada, evo, netko će to kupiti i nema više dječjeg igrališta - ogorčeni su Otočani, i ne vjeruju da će netko poželjeti kupiti zemljište koje koriste djeca. Ogorčeni su također što se, kako kažu, uvijek pogodovalo velikim zemljoposjednicima, a oni, vlasnici OPG-ova, jedva da dobiju koji hektar, a kada ga zakupe od privatnika plaćaju velike zakupnine, zbog čega su nekonkurentni na tržištu. Misle kako je i to jedan od važnih razloga zašto mladi odlaze, jer mnogi bi ostali na djedovini i bavili se poljoprivredom kada bi dobili povoljno zemlju u zakup.



U Fortenova grupi Nekretnine kažu kako je točno da su oni postavili ploču i oglašavaju prodaju dječjeg igrališta, ali nije riječ o nekoliko stotina kvadrata nego o 1159 četvornih metara koji se prodaju za 75.000 kuna.

- Trenutačno prodajemo oko 200 nekretnina i zemljišta diljem Hrvatske, pa i dvije u Otoku - kažu u Nekretninama, ali nisu željeli otkriti ima li zainteresiranih kupaca za zemljište u Otoku.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić iznenadio se kada smo spomenuli prodaju zemljišta u Kolodvorskoj, jer nije za to znao, ali će, kaže, sve provjeriti.
Miroslav Flego

Na proaju je 1159 četvornih metara za 75.000 kuna, potvrdili su iz Fortenova grupe Nekretnine
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike