Regija
NAJSTARIJA VINKOVČANKA PROSLAVILA STOLJEĆE ŽIVOTA

Vjekoslava Pešec do stote uz slatko i crno vino
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
VINKOVCI - Slatko i crno vino - recept je za dug život Vjekoslave Pešec iz Vinkovaca, koja je proslavila 100. rođendan u kavani Aurelia. Blicevi fotoaparata i kamere okružili su slavljenicu, koja je okupljenima, na iznenađenje mnogih, recitirala pjesmu. Vjekoslava Pešec rođena je 27. svibnja 1920., ima troje djece, četvero unuka i četvero praunuka. Prije i nakon udaje radila je u Vinkovačkom vodovodu, ali je ubrzo dala otkaz i posvetila se obitelji.


- Vjekoslava je uvijek vodila društveni život i bila je sudionik svih sportskih događanja u gradu. Osim toga, dobila je plaketu i najstarija je članica Športskog ribolovnog društva Priroda Vinkovci. Bavila se lovom i ribolovom, išla sa suprugom na sve gradske i međugradske zabave, plesnjake i filmske projekcije. Obožavala je sport, a posebno nogomet, pratila je svaku utakmicu Cibalije, znala je kada su prijenosi utakmica europskog i svjetskog prvenstva. Pletenje je bilo njezina posebna ljubav. Rado bi popila slatko i crno vino, to joj je, kaže, recept za dug život - ispričala je okupljenima Maša Pešec, Vjekoslavina unuka.


Gospođa Vjekoslava, koja je udovica već 35 godina, i danas živi u svojoj obiteljskoj kući sa sinom Goranom, a cijela njezina obitelj voli je i poštuje, zahvalna je svojoj majci, baki i prabaki i ponosna na nju.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić čestitao je rođendan slavljenici, zaželio joj puno zdravlja te da doživi još mnogo godina. Slavljeničku tortu pripremila je kavana Aurelia. M. Kokaj
Možda ste propustili...

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

MEMORIJALNE UTRKE “GLASNIKA ISTINE”

Da se ne zaboravi ni jedan branitelj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana