Sport
TRZAVICE NA IO ŽNS I NS OSIJEK

Galić i Bodražić napustili sjednicu
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Bliže se izbori za Skupštinu i novo vodstvo Zajednice športskih udruga grada Osijeka, a to obično znači i pojačane tenzije u osječkoj sportskoj obitelji. Prve trzavice pojavile su se u nogometu pri izboru kandidata koji će zastupati sljedeće četiri godine u Skupštinama ZŠUGO-a i ŠZOSB-a. Kako bi se izabralo kandidate sazvana je zajednička sjednice Izvršnog odbora Nogometnog središta Osijek i Županijskog nogometnog saveza, na kojoj su za predstavnike izglasani Dražen Milohnoja (NS Osijek) i Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS). Međutim, procedura glasovanja i izbor kandidata nisu baš svima najbolje sjeli. Naime, nezadovoljni procedurom i izborom delegata predstavnici NK Osijek Igor Galić i ŽNK Osijek Bojan Bodražić napustili su sjednicu.

- Iznenađeni smo izborom gospodina Milohnoje, a još više zato što smatramo kako je cijela procedura izbora bila nelegalna. Naime, predstavnika za ZŠUGO trebalo je birati na sjednici IO-a NS Osijek, a ne na sjednici ŽNS-a. Osim toga, ja nisam dobio poziv na sjednicu IO-a NS Osijek, a pitanje je je li on uručen svim članovima. Smatram kako bi NK Osijek, kao nositelj kvalitete i najuspješniji sportski kolektiv u gradu, trebao predstavljati nogometnu obitelj u Skupštini ZŠUGO-a. Zato smo Bodražić i ja izrazili nezadovoljstvo napuštanjem sjednice. Ne samo zbog izbora predstavnika, nego i zbog načina na koji funkcioniraju tijela koja vode nogomet u gradu i županiji. Nećemo se tako lako predati, jer način na koji su delegati izabrani smatramo nelegitimnim - rekao je Igor Galić, direktor NK Osijek i dopredsjednik ŽNS-a i NS-a Osijek.

Prozvani, naravno, imaju svoje viđenje cijele situacije, a ponudio ga je predsjednik ŽNS-a Ante Vučemilović-Šimunović.

- Nije istina kako gospodin Galić nije dobio službeni poziv na sjednicu. Uostalom, dosad smo ih održali 47 i nijednom se nije pojavio na njima. Drugo, delegati su izabrani na demokratski način. Gospodin Bodražić predložio je Galića za delegata, što smo dali na glasovanje, a na koncu je za Galića glasovao samo Bodražić, nakon čega su njih dvojica napustili sjednicu. Želim naglasiti kako je sjednica bila zajednička za NS i ŽNS te joj je nazočilo 25 članova izvršnih odbora tih tijela. Galić jednostavno nije dobio njihovu potporu i ne vidim što je u tome sporno. NK Osijek jest nositelj kvalitete i to nitko ne spori, ali ovom prilikom članovi IO-a donijeli su drugačiju odluku. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike