Regija
U DOMU ZDRAVLJA ŽUPANJA

Usluge pruža i 12 specijalista iz četiri bolnice
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Riječ je o specijalistima za RTG dijagnostiku i ultrazvuk, internistima, neurologu i kirurgu

ŽUPANJA
Od pojave koronavirusa Dom zdravlja Županja jako se dobro organizirao i prilagodio situaciji, u skladu s odlukama i uputama Stožera i Ministarstva zdravstva. Sve jedinice rada radile su redovito, nitko od medicinskog osoblja nije bio kod kuće, na godišnjem ili na bolovanju. Zbog kriznih okolnosti najviše se radilo preko telefona i bili su u stalnom kontaktu s pacijentima.
Ravnateljica Luca Lešić zadovoljno ističe da je Dom zdravlja Županja iznovice pokazao da se zna i može nositi s kriznim situacijama, svi su zaposlenici bili na visini zadatka u pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi pacijentima.
- Jako smo se dobro snašli u izvanrednim okolnostima i svi su dali maksimalan doprinos. Naši su pacijenti dobili sve usluge, ali na malo drukčiji način. Bili su bili stvarno disciplinirani, poštovali su naputke i pokazali veliko strpljenje i razumijevanje. Naše su ljekarne doista odradile "muški" posao, bile su na raspolaganju građanima, nitko nije bio zakinut ni za što, o čemu govori i povećan broj recepata i izdanih lijekova - ističe. Sanitetski prijevoz redovito je funkcionirao i pokrivao cijelu županjsku Posavinu, poštujući sve epidemiološke mjere.
Dom zdravlja vratio se "novom normalnom" načinu rada, uz poštovanje svih mjera. Na temelju ugovora o suradnji u Županju dolaze liječnici specijalisti iz bolnica u Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku i Slavonskom Brodu. Pacijentima s područja županjske Posavine pružaju brojne usluge iz specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i dijagnostike zbog kojih su prije morali odlaziti u bolnice. Ugovoreno je 12 liječnika specijalista koji dolaze prema utvrđenom rasporedu, šest za RTG dijagnostiku i ultrazvuk, svaki za svoju specijalnost, četiri internista, neurolog i kirurg. Iznimno su zadovoljni uvjetima rada i opremom. U toj se ustanovi, naime, već godinama jako puno ulaže u nabavu najsuvremenije medicinske opreme za ordinacije primarne i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. Najzahtjevnija i najsloženija bila je nabava uređaja za digitalizaciju RTG dijagnostike. Riječ je o uređaju za kompjutoriziranu radiografiju, CR akvizicijske i dijagnostičke radne stanice za identifikaciju i obradu slika, monitoru za radnu stanicu, kaseti za radiografiju, mamografiju i ortopan te laserskoj kameri i printeru, a nabavljena je i suvremena UZV dijagnostika. Županjski Dom zdravlja svojim korisnicima na najsuvremeniji način i u cijelosti pruža usluge medicinske dijagnostike kao i veliki medicinski centri i prati europske trendove.
Ravnateljica zahvaljuje liječnicima specijalistima koji su spremni surađivati, u svoje slobodno vrijeme dolaziti u Županju i staviti se na raspolaganje.
- Jako dobro smo se organizirali i našim pacijentima, čije su nam potrebe uvijek polazišna točka u svemu, to mnogo znači. Ljudima je, posebice iz sela u Cvelferiji, vrlo teško dolaziti i u Županju, a kamoli odlaziti u udaljenije gradove jer javnog prijevoza gotovo da i nema. Sada sve pretrage mogu obaviti u Županji, doktori im sve odrade i maksimalno pomažu. A u slučaju kakve ozbiljnije dijagnoze, pacijente odmah prosljeđuju u bolnicu, za njih se pobrinu i ljudi nisu prepušteni sami sebi - zaključuje.

Marija Lešić Omerović

KVALITETNA SKRB
“Trudimo se na sve načine da naše područje bude što bolje pokriveno, da pacijenti imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb i da sve usluge dobiju na jednome mjestu. Županjskom kraju, koji je prometno izoliran i udaljen od svih bolničkih centara, to itekako treba”, kaže Luca Lešić.

Možda ste propustili...

POŽEŠKA SREDNJA ŠKOLA MEĐU NAJSTARIJIMA

Spomenica Gimnazije uz 320. obljetnicu osnutka

BOLESNA MAJKA I KĆI ŽIVE U NEDOVRŠENOJ KUĆI

Kuhinja im je i kupaonica

U BOGDANOVCIMA RADE ZA MLADE OBITELJI

Proširili i uredili vrtić

Najčitanije iz rubrike