Novosti
OŽIVJETI TURIZAM U OSJEČKOJ ŽUPANIJI

Goran Ivanović: Želimo našu županiju prikazati kao sigurnu destinaciju
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je u ponedjeljak sjednicu posvećenu turizmu zato da se saslušaju problemi turističkih i ugostiteljskih djelatnika te pronađe najbolji i najbrži mogući način da se što brže i uspješnije reaktivira sektor koji je proteklih mjeseci pretrpio velike gubitke. Sukladno popuštanju epidemioloških mjera mjesta za optimizam ima, iako trenutačna situacija nije dobra, poručio je načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović.

"COVID-19 učinio je veliku štetu našem turizmu i zato smo u kontaktu s turističkim djelatnicima htjeli vidjeti koji su to problemi koji ih muče, i što mi, kao Županija, možemo učiniti u jednom partnerskom odnosu da bismo ovo područje prikazali kao destinaciju u koju se može sigurno doći kada je riječ o epidemiološkoj situaciji. Prema onome što smo čuli, situacija nije dobra, posebice kada je riječ o manifestacijama i kongresnom turizmu, gdje je sve otkazano", rekao je Ivanović, i pojasnio na koji će način Stožer i Županija pomoći osječko-baranjskom turizmu.

"Kao načelnik Stožera rekao sam da ćemo učiniti sve da Županija sa Zavodom za javno zdravstvo i svim ključnim institucijama zatraži veću autonomnost u odlučivanju. Želimo da mi, kao Stožer, procjenjujemo epidemiološku i svaku drugu situaciju na razini naše županije i pomognemo tim ljudima, da ne čekamo mjere države koje možda dođu prekasno na ovaj prostor. Upravni odjel za kontinentalni turizam, kao i Turistička zajednica, imaju određene ideje, a i župan Ivan Anušić sa svojim stručnim timom radi na izradi rebalansa proračuna za 2020. godinu, i zasigurno će biti vrlo zainteresiran pomoći ovim dobrim ljudima", poručio je Ivanović.

Neke od ideja, kako smo mogli čuti od pročelnice Upravnog odbora za kontinentalni turizam Tatjane Roth i direktorice županijske Turističke zajednice Ivane Jurić, odnose se na što užu suradnju turističkih djelatnika i epidemioloških službi, gdje će epidemiolog prof. dr. sc. Karlo Kožul uvijek biti na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Nastavak popuštanja epidemioloških mjera trebao bi pomoći u privlačenju gostiju, u prvom redu domaćih, jer se u ovome trenutku jedino na njih može ozbiljnije računati. Zato je Turistička zajednica osmislila disperziranu manifestaciju kojom će u lipnju Osječko-baranjsku županiju učiniti vinskom destinacijom. Bit će to mjesec otvorenih vinskih podruma, integrirani paket-aranžman koji kombinira i atrakcije. I.Alilović
Možda ste propustili...