Regija
BIZOVAČKI BAZENI PONOVNO OTVORILI VRATA GOSTIMA I KUPAČIMA

Do 15. lipnja otvorenje svih bazena
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
BIZOVAC

Kupališni kompleks Aquapolis Bizovačke toplice jučer je ponovno počeo raditi otvaranjem unutarnjeg dijela kupališta. "Zbog velikog zanimanja te brojnih upita putem maila, telefona i društvenih mreža, premda smo planirali otvorenje bazena za drugi dio lipnja, odlučili smo unutarnje kupalište i termalne bazene otvoriti ranije nego inače, a do 15. lipnja bit će otvoreno svih 11 unutarnjih i vanjskih bazena. Ugostiteljski objekt otvarat će se paralelno s kupalištem", navodi Jelena Brandeker, voditeljica Prodaje Sunčanih toplica d.o.o.

Za vrijeme trajanja pandemije Lječilište Bizovačke toplice nije prestajalo raditi, i svi pacijenti koji su se nalazili u lječilištu dobivali su fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. S prijmom novih pacijenata počeli su 11. svibnja, uz praćenje i pridržavanje svih uputa HZJZ-a za rad.

"U lječilištu se od prije dva tjedna i ponovnog pokretanja prijma novih pacijenata u sobi nalazi po jedan pacijent i tako će biti do lipnja, kada će lječilište nastaviti raditi punim kapacitetom. Interes pacijenata za rehabilitaciju u našem lječilištu je velik i svi kapaciteti bit će nam u lipnju popunjeni. Prilikom dolaska u lječilište obavlja se trijaža pacijenata, dezinficiraju se ruke, prolazi kroz dezinfekcijsku barijeru za obuću i mjeri temperatura. Također, pazi se na održavanje fizičke distance, a dezinfekcijska sredstva nalaze se u svim sobama, hodnicima, kao i u našem restoranu", doznajemo od Sandre Mihaljević, ravnateljice Lječilišta Bizovačke toplice.

Milan Dumenčić, direktor hotela, naglašava da će i na kupalištu Aquapolis biti obvezna dezinfekcija ruku pri ulazu, a obavijesti o tuširanju i prolasku kroz hiperkloralnu barijeru za pranje nogu bit će također postavljene na više mjesta. Kloriranje bazenske vode provodi se na uobičajen način, u skladu s uputama HZJZ-a. Pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora obavljat će se svaka dva sata, prema potrebi i češće, a sapun i dezinfekcijska sredstva dostupni su gostima na više mjesta.
L. Aničić
Očekuju goste iz cijele Slavonije i BiH
U ožujku je zabilježeno smanjenje broja kupača za čak 51 posto u odnosu prema ožujku 2019., a u travnju kupalište nije radilo, no Marcel Medak, čelni čovjek Sunčanih toplica d.o.o., podsjeća da su kontinuiranim radom i podizanjem kvalitete usluge i sadržaja toplice tijekom godina stekle goste koji im se stalno vraćaju, i vjeruje da će tako biti i ove godine. Najveći broj gostiju dolazi iz pet slavonskih županija, a otvaranjem granica računaju i na goste iz Bosne i Hercegovine koji su u velikom broju ranijih godina bili njihovi vjerni gosti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana