Osijek
VODOVOD ZABILJEŽIO LAGANI RAST POTROŠNJE

Viši računi za vodu:
Osječani više bili kod kuće,
malo više i potrošili
Objavljeno 25. svibnja, 2020.
Moglo se i očekivati kako su Osječani koji su u doba koronavirusa tijekom ožujka i travnja većinu vremena proveli u svojim kućama i stanovima potrošili više kubika vode i kilovatsati struje. To su uostalom prošlog tjedna i potvrdili dostavljeni na kućne adrese računi Vodovoda, u pravilu su to nešto viši iznosi nego prethodnih mjeseci.


Na naš upit iz Vodovoda Osijek odgovaraju kako je u potrošnji pitke vode u ožujku i travnju zabilježen lagani rast u odnosu prema istom razdoblje prošle godine.


- Ukupna potrošnja vode u ožujku i travnju 2020. godine iznosila je 1.042.852 prostorna metra/kubika, a u istom je razdoblju prošle godine iznosila 1.028.199 prostornih metara/kubika. Kada promatramo ova dva navedena razdoblja, do znatnijeg porasta potrošnje došlo je u segmentu domaćinstava, dok poslovni prostori bilježe smanjenu potrošnju (potpuno logično). Dakle, domaćinstva su u ožujku i travnju imala kumuliranu potrošnju od 892.390 kubika, a u istom su razdoblju prošle godine potrošila 832.249 kubika pitke vode - ističu u Uredu za odnose s javnošću Vodovoda Osijek. Potrošnja vode u poslovnim prostorima za ožujak i travanj 2020. godine iznosila je 150.462 kubika naspram 195.950 kubika u istom razdoblju prošle godine.


Ako je utješno, još uvijek nije nastupila i naplata po izglasanoj, novoj, višoj cijeni prostornog metra pitke vode.


I iz Hrvatske elektroprivrede - Elektroslavonije Osijek također dolazi informacija o blagom porastu potrošnje električne energije u kućanstvima. U ožujku ove godine potrošnja električne energije za kategoriju kućanstvo iznosila je 30,83 GWh, što je gotovo jednako potrošnji u ožujku 2019. godine. U travnju ove godine potrošnja u istoj kategoriji iznosila je 31,51 GWh, što je neznatno više u odnosu prema travnju prošle godine. D. Kuštro
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike