Mozaik
RATNA DRAMA “GREYHOUND”

Novi film Toma Hanksa
12. lipnja na Apple TV+
Objavljeno 24. svibnja, 2020.
Pandemija koronavirusa mijenja mnoge stvari iz korijena u filmskoj industriji, a najnovija je vijest da ratna drama "Greyhound" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi svoju premijeru neće doživjeti u kinodvoranama, kao što je bilo planirano. Iako je za online premijeru odnosno prikazivanje ovog filma bilo mnogo zainteresiranih streaming platformi, s ponudom od čak 70 milijuna dolara pobijedio je tehnološki div Apple, pa ćemo film moći gledati na kanalu Apple TV+, prenosi magazin Variety. Apple još nije objavio kada će prikazati drugi dugometražni igrani film u režiji Aarona Schneidera ("Get Low"), no može se očekivati da će to biti oko 12. lipnja, jer je za tada bila predviđena njegova prvotna premijera na velikom platnu.

Priča filma "Greyhound", koji je snimio studio Sony Pictures, temelji se na romanu C. S. Forestera "The Good Shepherd" iz 1955. godine. Radnja prati kapetana razarača američke ratne mornarice Ernesta Krausea, koji je dobio zapovjedništvo nad flotom ratnih brodova koji prate trgovački konvoj 1942. godine tijekom Bitke za Atlantik i nastoji ga zaštititi od napada njemačkih podmornica. Osim što je glavna zvijezda, Tom Hanks je adaptirao i scenarij, a ostale uloge tumače Stephen Graham, Rob Morgan, Elisabeth Shue, Manuel Garcia-Rulfo i drugi.

"Greyhound" se tako pridružio sve većem popisu filmova čije su se premijere prvotno trebale održati u kinodvoranama, ali im je pandemija to onemogućila. Na tom su popisu i filmovi "Scoob!", "Trolls World Tour", "The King of Staten Island", "The Lovebirds", "Artemis Fowl", "My Spy" i "Bad Trip". D.Miklić
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike