Učionica

Udruga inženjera i diplomiranih inženjera Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijeku surađuje s Fakultetom
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Vizija nam je ujediniti sve bivše studente Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija kako bi lakše ostvarili svoj potencijal.

Udruga inženjera i diplomiranih inženjera Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u suradnji s Fakultetom i dalje aktivno sudjeluje u organiziranju raznih aktivnosti u nastojanju očuvanja zajedništva među svojim bivšim studentima, a danas uspješnih inženjera.

Udruga nastoji pružiti informacije nastavnom osoblju Fakulteta na temelju individualnih iskustava iz inženjerske prakse, uspostaviti suradnju s odgovarajućim visokoobrazovnim institucijama te sudjelovati u izmjenjivanju iskustava s odgovarajućim udrugama bivših studenata.

Vizija nam je ujediniti sve bivše studente Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija kako bi lakše ostvarili svoj potencijal. Iz godine u godinu trudimo se organizirati što više radionica, stručnih predavanja i suradnji kako bismo zainteresirali moguće članove čija nam je pomoć uvijek dobrodošla u ostvarenju naše vizije.

Brojnim aktivnostima i zanimljivim predavanjima, uz veliku potporu Fakulteta i mnogo novih članova, nastavljamo s radom pa smo tako u sklopu obilježavanja 40. obljetnice Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizirali Alumni promociju uz dodjelu počasnih diploma svima koji su diplomirali od 1981. do 31. prosinca 1998. godine na starom osječkom Elektrotehničkom fakultetu. Taj događaj bio je odlična prilika gdje smo naše inženjere upoznali s razvojem Fakulteta u području znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti te zajednički otkrili područja moguće buduće suradnje.

Želja i plan su nam druženja s alumnijima održavati svake godine pri čemu ćemo iz godine u godinu mijenjati koncept i sadržaj događaja.

Također, i ove godine sudjelovali smo u organizaciji, sada već tradicionalnog, 3. DOVIK@FERIT – „Dana otvorenih vrata i dana karijera“. Nažalost, zbog svjetske epidemiološke situacije, DOVIK je odgođen, no ono što smo htjeli prirediti studentima i poslodavcima ostvarit ćemo prvom prilikom.

Sve naše aktivnosti možete pratiti na stranici Fakulteta i na našoj Facebook-stranici.

Ako se vidite kao mogući član Udruge, otvoreni smo za sve prijedloge, moguću suradnju, projektne ideje, savjete i druženja.

Sandra VDOVJAK

Boris Bajtl

„FERIT je odličan fakultet i ja sam tijekom studiranja doista uživao. Studij mi je pomogao izgraditi snažne inženjerske temelje, oblikovati karakter i ojačati stav potreban za postizanje istaknutih rezultata u industriji. Uspjeh svake škole mjeri se doprinosom alumnija društvu. Ponosan sam što sam dio te zajednice.“ Boris Bajtl Big Data & Security Croatia Head of Operations Atos Convergence Creators d. o. o.
Dalibor Marković

Odnos između aktivnih studenata i zaposlenih na fakultetu danas je mnogo intenzivniji nego u vrijeme našega studiranja. Studenti, pogotovo u ovo vrijeme ograničenog kretanja, koriste se društvenim mrežama, mrežnim platformama, razmjenjuju brojne informacije i dokumente. I u komunikaciji s bivšim studentima FERIT čini velike iskorake te je time potpuno u trendu sa svim srodnim fakultetima u svijetu. Često pomislim kako bih se danas iz gušta vratio studirati na svoj ETF, odnosno FERIT jer mi se studijski programi, a i komunikacija između studenata i profesora/asistenata čini zanimljivom, a područja kojima se fakultet bavi tako su raznovrsna. Dok sam bio u Hrvatskoj, s užitkom sam komunicirao sa studentima, profesorima, dekanom, prodekanima. Nadam se da mojim prelaskom na novo radno mjesto unutar tvrtke u inozemstvu taj odnos neće splasnuti. Danas udaljenost pogotovo nije nikakva prepreka za suradnju. No s vremena na vrijeme ipak je lijepo susresti svoje stare kolege i prijatelje. Nadam se da se vidimo na sljedećem ALUMNI susretu ili ponekom predavanju koje bismo mogli organizirati. Zahvaljujem se FERIT-u na pokretanju Udruge i veselim se svakoj mogućnosti da pomognemo u daljnjem razvoju fakulteta s dušom. Dalibor Marković voditelj prodaje za Zgradarske sustave, Regija središnje i zapadne Njemačke Dalibor Marković Siemens AG, Siemens Deutschland Smart Infrastructure Head of Sales for Building Products, Zone Mitte-West
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike