Učionica
KNJIŽNICA ODJELA ZA MATEMATIKU

Redovito pristiže 300 znanstvenih i stručnih časopisa doslovce iz cijeloga svijeta, a od toga je 50 časopisa dostupno i u elektroničkom obliku
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
. Knjižni fond čine kvalitetne knjige važnih svjetskih izdavača.
Knjižnica Odjela za matematiku trenutačno raspolaže sa 7 144 jedinica knjižne građe (knjige, udžbenici, ocjenski radovi) te 6 022 sveska časopisa. Knjižni fond čine kvalitetne knjige važnih svjetskih izdavača. Na Odjel za matematiku redovito pristiže 300 znanstvenih i stručnih časopisa doslovce iz cijeloga svijeta, a od toga je 50 časopisa dostupno i u elektroničkom obliku. 132 časopisa dolazi temeljem razmjene za vlastiti međunarodno priznat znanstveni časopis Mathematical Communications, a ostatak kroz članstva naših nastavnika i asistenata u više od 40 međunarodnih znanstvenih i stručnih udruženja. Stari volumeni časopisa redovito se uvezuju.

Za neke časopise dostupna je i elektronička inačica od početka izlaženja. Na računalima u knjižnici omogućen je pristup matematičkoj enciklopediji i svim međunarodnim stručnim udruženjima (njih oko 40), u koje su učlanjeni naši suradnici i nastavnici, te pristup prema 25 baza podataka. Za pretraživanje fonda biblioteke izrađena je vlastita baza podataka dostupna putem interneta. Također, u biblioteci je dostupan i velik broj matematičkih, tehničkih i općeznanstvenih enciklopedija u papirnatim ili elektroničkim inačicama. Dana 27. listopada 2015. godine formiran je Repozitorij diplomskih i završnih radova Odjela za matematiku (DABAR). U otvorenom pristupu trenutačno se nalaze 172 diplomska i 145 završnih radova. Radno je vrijeme knjižnice za korisnike od ponedjeljka do petka od 7,30 – 14,30 sati.

U knjižnici je zaposlena jedna osoba na radnom mjestu više knjižničarke.
 
Mirna ŠUŠAK LUKAČEVIĆ
Možda ste propustili...