Sport
PEVEX LIGA

Boksači među prvima, Luka Pratljačić u ringu već u lipnju
Objavljeno 23. svibnja, 2020.
Boksači su bili posljednji koji su nastupili na nekom službenom natjecanju prije "lock-outa", a čini se kako bi se od svih olimpijskih sportova mogli i među prvima vratiti. Hrvatski boksački savez, naime, početkom lipnja (spominje se datum 13. lipnja) planira organizirati drugo kolo Pevex lige za seniore. Prema planu, izbornik Dorijan Čalić na ovo će kolo pozvati potencijalne sudionike za svjetske kvalifikacije za Olimpijske igre. Sukladno s još uvijek važećom situacijom i restrikcijom, priredba će se održati bez publike, ali uz TV prijenos, a mjesto i termin bit će naknadno objavljeni. Najvjerojatnije, bit će to na Zagrebačkom velesajmu gdje su se i prije održavale priredbe. Kako trenutno situacija pokazuje, u drugom kolu Pevex lige svog predstavnika imat će i Boksački klub Osijek. Naime, na posljednjem popisu uoči prvog kvalifikacijskog ciklusa za Olimpijske igre, koji je prekinut u Londonu, trojica osječkih boksača imala su status prvih pričuva, a želja je izbornika Čalića upravo "upariti" najbolje hrvatske boksače u svakoj kategoriji. No čini se kako će od trojice realno nastupiti samo jedan osječki boksač.

- Zvonimir Rebolj u kategoriji do 91 kilogram trenutno se nalazi na terenu kao pripadnik Interventne policije i zbog poslovnih obaveza nije se u mogućnosti pripremiti niti odazvati za ovo natjecanje. Dominik Gubo imao je status pričuve u kategoriji do 64 kg. On je u međuvremenu prešao u kategoriju do 69 kg gdje mu slijedi novo dokazivanje. Tako da najvjerojatnije na Pevex ligi, ovaj put, nastupit će od naših članova samo naš superteškaš Luka Pratljačić. Hoće li mu suparnik biti Marko Milun ili netko drugi, još će se vidjeti - rekao je Matej Matković, glavni trener u BK-u Osijek. K.L.
SP u Beogradu
Odlučeno je kako će se Svjetsko amatersko prvenstvo sljedeće godine održati u Beogradu. Tako bi se iste godine trebalo održati Europsko prvenstvo, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo. Prilika je to sigurno i osječkim borcima za “lov na normu” i nastup na najvećoj boksačkoj amaterskoj sceni.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike