Regija
ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA JAVNE NAMJENE

Grad Vinkovci u samom vrhu
po energetskoj obnovi
Objavljeno 22. svibnja, 2020.

VINKOVCI - Grad Vinkovci aktivno provodi projekte energetske obnove zgrada javne namjene u koje će biti uloženo preko 37 milijuna kuna, a novu su strukturu dobili Dječji vrtići ''Stribor'', ''Pčelica'' i ''Budućnost'' te uskoro O.Š. ''A.G. Matoš'' i ''Vladimira Nazora'', zgrada Arhiva i zgrada ''Hrvatski sokol''.

''Obnovili smo vrtiće Stribor, Pčelica i Budućnost, a sada radimo dvije škole, Antun Gustav Matoš i Vladimira Nazor, zgradu Arhiva i zgradu „Hrvatski sokol“. Jedan smo od gradova koji vjerojatno ima najviše projekata energetske nobnove javnih ustanova u ovom trenutku. Zatražili smo radni sastanak u Vinkovcima i obilazak tih projekata jer nam je epidemija koronavirusa poremetila dinamiku radova budući da naši izvođači ne mogu dobiti sve materijale koji se nabavljaju iz drugih zemalja. Također, želja nam je s obzirom na to da idemo prema kraju ovih projekata, u narednom razdoblju raditi nove. Imamo još škola, imamo javnih ustanova koje bi željeli raditi jer energetska učinkovitost je važna, ne samo da dobijemo uređene objekte nego i objekte koji štede energiju i tako smanjuju utrošak sredstava iz proračuna“, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Vinkovce je posjetio Siniša Kukić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem održao radni sastanak, a potom su posjetili Osnovnu školu ''Antun Gustav Matoš'' na kojoj su u tijeku radovi energetske obnove vrijedni 17,3 milijuna kuna.

Prema riječima Siniše Kukića, Fond nudi u narednom razdoblju paket od 600 milijuna kuna u kojemu su obuhvaćeni različiti vidovi energetske obnove pa tako i obnova obiteljskih kuća vrijedna 200 milijuna kuna, ali i daljnja obnova objekata javne namjene i stambenih zgrada.

-''Pandemija koronavirusa je usporila radove i pozive, a ovaj sastanak dogovorili smo kako bi sve to ubrzali. Donosimo i paket od 600 milijuna kuna naših projekata u narednom razdoblju pa ćemo vidjeti što je kompatibilno s gradom Vinkovcima i nadamo se da ćemo napraviti jedan dobar posao. Vinkovci su danas u vrhu onoga što su gradovi postigli kada je o ovome riječ'', istaknuo je Kukić.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana