Regija
22. GODIŠNJICA VISOKOOBRAZOVNE USTANOVE

Prva prodavaonica vina Veleučilišta u Požegi na početku Cehovske ulice
Objavljeno 23. svibnja, 2020.
POŽEGA - Nakon niza priznanja za vina proizvedena u okviru programa obrazovanja požeškog Veleučilišta, ona su odsad dostupna građanima u novootvorenoj prodavaonici u samoj gradskoj jezgri. Prva prodavaonica vina Veleučilišta otvorena je na 22. godišnjicu njegova osnutka prigodnom svečanošću na početku Cehovske ulice.

- Svjedoci ste da je požeško Veleučilište nedavno prošlo reakreditaciju u Agenciji za visoko obrazovanje, čime je ocijenjeno najboljim u Hrvatskoj, što treba zahvaliti donedavnom predsjedniku Upravnog vijeća prof. dr. sc. Dragi Šubariću, akademskoj zajednici i svim profesorima Veleučilišta. Podigli smo kvalitetu na višu razinu, iz čega je proizašla visoka ocjena akreditacije - istaknuo je prof. dr. sc. Vlado Guberac na svečanom otvorenju. Najavio je i skorašnje otvorenje novosagrađenog studentskog doma u Požegi, u koji će se studenti useliti početkom nove akademske godine.

Sudionike svečanosti pozdravio je i prodavaonicu otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić, zahvalivši Mariji Bajt na snažnom doprinosu prilikom osnutka požeškog Veleučilišta, Upravnom vijeću koje ga je očuvalo, a novom dekanu što gradi njegovu iznimno uspješnu budućnost.

- Ovo je dokaz da Veleučilište u Požegi i Grad Požega ponovno dišu zajedno jer bili smo i trebamo biti jedno budući da je naše Veleučilište, usudio bih se reći, najvažnija institucija u našem gradu - rekao je gradonačelnik Puljašić. B.S.T.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike