Mozaik
MOGUĆE JE DRASTIČNO SMANJENJE KAPACITETA

20. EXIT festival ipak će se održati, ali tek u kolovozu
Objavljeno 23. svibnja, 2020.

Iako je EXIT festival nedavno objavio kako se ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić u četvrtak je zamolila organizatore da ne otkazuju festival, već da je preporuka srpskog Kriznog stožera odgoda za kolovoz imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji i većini zemalja Europe.

- Donijeli smo preporuku da se EXIT pomakne na kolovoz, jer očekujemo kako će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi - rekla je premijerka Srbije novinarima i dodala da je preporuka da se festival pomakne, a ne otkaže.

Iz EXIT tima pozdravili su mogućnost da se u kolovozu održi ne samo EXIT festival već i druge manifestacije u Srbiji, te kako je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija. U EXIT timu napominju da su spremni i na promjenu formata festivala.

- Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao ograničiti broj posjetitelja na domaću i regionalnu publiku - izjavili su organizatori i apelirali da se organizira sastanak na kojemu će se definirati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

Ovu udarnu vijest koja se velikom brzinom širi europskom festivalskom scenom prokomentirali su i regionalni eksperti u event industriji na panelu koji je u četvrtak navečer održan o sudbini manifestacija.

- Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini europskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju brže će oporaviti turizam od drugih - kaže Pavle Kostadinović iz slovenske turističke agencije Supratravel.

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promotor i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

- Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s EXIT-a. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje u našoj okolici prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati diljem svijeta - rekao je Mehmedović.

Podsjetimo, originalni termin jubilarnog 20. EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu bio je od 9. do 12. srpnja 2020. Pod simboličnim sloganom EXIT 2.0 festival označava početak svoje nove ere, kojom najavljuje brojne inovacije u svim područjima svog djelovanja. Na više od 40 pozornica i zona planirali su okupiti neke od najvažnijih glazbenih zvijezda današnjice, ali i nekoliko odabranih EXIT izvođača iz prethodna dva desetljeća, čiji su nastupi zauvijek postali nerazdvojan dio povijesti festivala.

Tanja Kvorka
Adnan Mehmedović

hrvatski promotor i suosnivač Fresh Islanda

Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje u našoj okolici prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojemu smo prepoznati diljem svijeta.
ZDRAVLJE PRVO
Odmah nakon prestanka izvanrednog stanja organizatori festivala objavili su otvoreno pismo u kojemu kažu kako se EXIT festival neće održati u svom standardnom formatu i datumima. “Svima nama u EXIT-u je zdravlje naših posjetitelja, građana Novog Sada i Srbije, kao i svih sudionika u organizaciji na prvom mjestu. Zato i smatramo da nije sporno pitanje promjene formata i pomicanja datuma festivala”, stoji u pismu.
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE ELEKTRONIČKE GLAZBE ZA 2019. GODINU

Slavonci osvojili niz Ambasadora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SKLOPU VUKOVARSKOG ETNOSAJMA

Susret folklornih društava
“Dunav svome gradu”

2

ZÜRICH FILM FESTIVAL ODRŽAVA SE U SVOM PUNOM OBUJMU

Binoche će dobiti Golden Icon Award, a Depp donosi svoj film o The Poguesima

3

HR TOP 40 LISTA SINGLOVA

Mijin “Sretan put” na drugom mjestu