TvObzor
DO KRAJA SVIBNJA NA HBO GO-U

Pravi je trenutak za Marvel maraton
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Uzbudljive pustolovine s najpoznatijim superherojima poput Iron Mana, Kapetana Amerike i Thora čekaju vas u čak 20 filmova

Uzbudljive pustolovine s najpoznatijim superherojima poput Iron Mana, Kapetana Amerike i Thora čekaju vas u čak 20 filmova iz Marvel svijeta koje do kraja svibnja možete pogledati na HBO GO-u. Pravi je trenutak za Marvel maraton, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje, rame uz rame s omiljenim junacima.


Iron Man

Robert Downey Jr. je 2008. godine prvi put oživio lik Tonyja Starka, tj. Iron Mana. Tada smo upoznali ovog genijalnog milijunaša, izumitelja i playboya. Njegov neuništivi oklop nastao je u prvom filmu “zahvaljujući” grupi terorista, a s njim i jedan od omiljenih superheroja. Drugi film je, kao i prvi, režirao Jon Favreau, donoseći priču o Tonyjevoj borbi s vladom i mračnim likom iz prošlosti obitelji Stark, kojeg glumi Mickey Rourke. Treći film režirao je Shane Black, a odlikuje ga njegov prepoznatljivi humor i način pripovijedanja. Odvija se nakon događaja prikazanih u filmu Osvetnici iz 2012., kada je Tony prisiljen voditi dvije bitke u isto vrijeme - suočava se s vlastitim traumama i upušta u borbu s tajanstvenim neprijateljem koji se krije iza imena Mandarin, a glumi ga Ben Kingsley.


Kapetan Amerika

Prvi uzbudljivi film iz ove serije filmova premijerno je prikazan 2011., s nazivom Prvi osvetnik. Film nas vodi iza kulisa Drugog svjetskog rata, gdje je fizički slab, ali vrlo entuzijastičan mladić, Steve Rogers, kojeg glumi Chris Evans, uključen u eksperimentalni program koji ga pretvara u super vojnika poznatog kao Kapetan Amerika. Drugi film Ratnik zime odvija se nakon Bitke za New York, kada Rogers pokušava prihvatiti svoju ulogu u suvremenom svijetu, ali završava u središtu međunarodne zavjere. Udruživši se s Crnom Udovicom, Kapetan Amerika pokušava razotkriti sve širu urotu dok se na svakome koraku bori s profesionalnim ubojicama poslanima da ga ušutkaju. Kada se razotkrije cjelokupna urota, Kapetan Amerika i Crna Udovica potraže pomoć novog saveznika Falcona i ubrzo se nađu pred neočekivanim i zastrašujućim neprijateljem. Tim Osvetnika se raspada u trećem nastavku Kapetan Amerika: Građanski rat, jer Kapetan Amerika i dalje želi slobodno braniti čovječanstvo bez uplitanja vlade, dok Iron Man iznenađujuće podupire vladin nadzor i odgovornost. Bitka superheroja je neizbježna... a scena borbe koja traje 17 minuta je nevjerojatna!


Kapetanica MarvelSmješten u 90-te, ovaj film Marvel Studija spektakularna je pustolovina iz dosad neviđenog razdoblja povijesti Marvelova filmskog svijeta koja prati putovanje Carol Danvers (Brie Larson) dok postaje jedna od najmoćnijih junakinja u svemiru. Galaktički rat između dviju izvanzemaljskih vrsta zahvaća Zemlju, Danvers i mala skupina saveznika padaju u središte kaosa.


Čuvari galaksije

Oni su najluđi i najsmješniji tim u cijelom Marvelovom svemiru: hrabri avanturist Quill, zelenoputi ubojica Gamora, rakun revolveraš Rocket, njegov najbolji prijatelj Groot koji izgleda poput stabla i ima ograničen vokabular, osvetoljubivi Drax i Mantis koja ima moć empatije i pridružuje im se u drugom nastavku. James Gunn, koji je režirao oba filma i istodobno je jedan od scenarista, napravio je inteligentnu parodiju na superherojske klišeje, punu viceva, akcije, dobre glazbe i nezaboravnih citata.


Doktor Strange

Marvelov svijet prepun je likova s velikim egom, a dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) nije iznimka. Međutim, s razlogom je samopouzdan - on je genijalni kirurg koji postaje mađioničar i može kontrolirati vrijeme i prostor. Dr. Strange otvorio je novu dimenziju akcijskih sekvenci u kojima se zakoni prirode ne primjenjuju, a film uz vizualno impresivnih scena sadrži i obilje humora.


Osvetnici

U filmu iz 2012. Nick Fury prvi put okuplja Osvetnike - grupu koja pokušava spasiti svijet od velike prijetnje, a istovremeno ga uzdrmaju unutarnji sukobi. Oni ne mogu pobijediti dok ne postanu pravi tim, što se i događa tijekom velike scene borbe na kraju filma, kada vidimo kadar u kojem se Osvetnici zaista rađaju. U Vladavini Ultrona Iron Man, Kapetan Amerika, Thor, Hulk, Crna udovica i Hawkeye stoje pred najvažnijim zadatkom, jer sudbina planeta ovisi o njima dok se bore protiv zlobnog Ultrona. Ipak, najveći neprijatelj pojavljuje se u trećem nastavku Rat beskonačnosti, zloglasni intergalaktički tiranin Thanos ima za cilj skupiti svih šest kamenja beskonačnosti, predmete nezamislive moći, i upotrijebiti ih da bi nametnuo svoju izopačenu volju cijelom svijetu. Saga o Osvetnicima kulminira u finalnom filmu Završnica, koji predstavlja vrhunac ovog epskog putovanja.


Black Panther

Film Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti oca, kralja Wakande, vraća kući u izoliranu, tehnološki naprednu afričku naciju kako bi naslijedio prijestolje i zauzeo svoje zakonito mjesto kao kralj. Kada se snažan stari neprijatelj ponovno pojavi, T’Challa će se naći na kušnji i kao kralj i kao Black Panther kad ga uvuku u strašan sukob koji ugrožava sudbinu Wakande i cijelog svijeta. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi punu moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje i osigurao sigurnost svog naroda i njihova načina života.



Thor

Kenneth Branagh, Alan Taylor i Taika Waititi prišli su bogu groma i munje potpuno drugačije. U prvom filmu je britanski glumac i redatelj Kenneth Branagh, poznat po adaptacijama Shakespeareovih djela, napravio kraljevsku dramu punu humora, s arogantnim i bezobzirnim Thorom (Chris Hemsworth) koji na Zemlji mora dokazati da je vrijedan Mjölnir čekića. Alan Taylor prikazao je intergalaktičku borbu u drugom nastavku Thor: Svijet tame u kojem se portali između planeta otvaraju i predstavljaju toliko opasnosti da je prisiljen tražiti pomoć od Lokija, kojeg glumi Tom Hiddleston. Treći dio Thor: Ragnarok režirao je novozelandski režiser Taika Waititi, koji mu daje dozu zabave i svježine. Thor više nema dugu kosu i proveo je neko vrijeme u zatvoru, a sada pokušava zaustaviti uništenje civilizacije Asgarda, koju je planirala njegova polusestra Hela (Cate Blanchett).


Ant-Man

Naoružan superodijelom koje ga može istodobno smanjiti, ali i povećati njegovu snagu, provalnik Scott Lang mora prihvatiti junaka u sebi i pomoći mentoru, dr. Hanku Pymu, da isplanira i izvede pljačku koja će spasiti svijet. Drugi dio, Ant-Man i Wasp, odvija se nakon događaja iz filma Kapetan Amerika: Građanski rat, kada se Scott Lang bori s posljedicama svojih odluka, kao super heroj i kao otac. N.Vek.
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike