Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U SLATINI

Kombi Crvenog križa udario u prikolicu kamiona
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
U kombiju je u trenutku sudara bilo pet putnika od kojih dvoje djece, srećom nitko nije stradao
SLATINA

Bizarna prometna nesreća s velikom materijalnom štetom, ali, srećom, bez ozlijeđenih osoba dogodila se jučer (četvrtak) oko 8.30 na krajnjem istoku grada, na izlazu Ulice kralja Zvonimira na slatinsku cestovnu obilaznicu kod prigradskog naselja Kozica.

U nesreći su sudjelovali kombi Gradske organizacije Crvenoga križa slatinskih registracijskih oznaka Opel Vivaro s vozačem i petero putnika i kamion s prikolicom tvrtke Tvin virovitičkih oznaka u kojemu je bio samo vozač. Ravnatelj GDCK-a Slatina Vladimir Jelenčić (57) kombijem je prevozio dvoje djece iz slatinskoga prigradskog naselja Lukavca, njihove roditelje i jednog prijatelja u Osijek, gdje je za djecu ugovoren liječnički pregled prije upisa u školu. Dolaskom do gradske obilaznice, državne ceste D2 s prednošću prolaska, vozač kombija propisno se zaustavio, što je iskoristio da bi namještao svoje sjedalo. Budući da nije povukao ručnu kočnicu, a nije koristio ni nožnu, vozilo se nastavilo kretati prema obilaznici. Iz smjera Virovitice obilaznicom je naišao kamion virovitičkog Tvina kojim je upravljao vozač S. B. (53) iz Špišić-Bukovice. Slatinski kombi udario je u desnu bočnu stranu prikolice i u tom udaru znatno je oštećena cijela prednja strana kombija te je odlomljen stražnji blatobran na kamionskoj prikolici.

– Trenutak nepažnje bio je dovoljan da se ovo dogodi, sreća je što je kamion već prošao pa sam udario u prikolicu i što nitko nije ozlijeđen. Dobro je da sam ja udario u kamion, a ne obrnuto, jer tada ova nesreća ne bi završila samo s materijalnom štetom - rekao je očito potresen vozač kombija.

– Vidio sam da je kombi stao, ali on se nastavio kretati i bio mi je sve bliže, pa sam pomislio da je vozaču pozlilo. Budući da je tu zavoj, zadnji dio prikolice u mrtvom kutu ja više nisam vidio i smanjio sam brzinu. Čuo sam udarac, prikolica se stresla i ja sam stao. Kamion je bio na voznom traku, a kombi je izišao na obilaznicu za cijelu svoju dužinu. Udario je u zaštitne letve i to ga je odbilo, inače bi završio ispod prikolice i posljedice bi zasigurno bile tragične - ispričao nam je vozač Tvina.

Budući da nitko nije ozlijeđen, djeca i njihovi roditelji drugim su vozilom nastavili put u Osijek, a ostali sudionici toga nemilog događaja ostali su na mjestu nesreće dok je slatinska policija obavljala očevid. Tijekom očevida promet je bio otežan, a regulirali su ga policijski službenici PP Slatina.

Petar Žarković
nepažnja
VOZAČ NIJE STISNUO KOČNICU
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike