Sport
NK OSIJEK

Lončar bi mogao biti najveći dobitnik stanke
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Igrački kadar bijelo-plavih je kompletan, što treneru Ivici Kuleševiću otvara brojne kombinacije oko momčadi i načina igre

Pripreme nogometaša Osijeka za nastavak sezone koju je prije dva i pol mjeseca prekinulo izbijanje pandemije koronavirusa privode se kraju. Bile su to posve drukčije pripreme od onih na kakve su igrači naviknuli, ali o tome više nitko ne razmišlja jer nakon dugog prisilnog proljetnog mirovanja najvažnije se bilo vratiti treninzima.

Svi su zdravi
Najvažnija vijest za trenera Ivicu Kuleševića jest da su mu trenutačno svi igrači zdravi, što ove sezone valjda još ni jednom nije bio slučaj. Jesenas su ozljede baš znale desetkovati igrački kadar bijelo-plavih, a ni u proljetnom dijelu prvenstva prije prekida nije uvijek sve bilo idealno. Uvijek je netko nedostajao ili je bilo igrača koji nisu posve fit, a morali su igrati zbog potreba momčadi. S obzirom na to da se rad na treninzima nakon stanke uglavnom bazirao na tehnici i taktici, bio je manji rizik od ozljeđivanja. Istina, prvu međusobnu utakmicu od nastavka rada koju su Osječani odigrali prošlog vikenda preskočili su Grezda, Lončar, Ndockyt i Lopa, ali svi oni ovog tjedna normalno treniraju. Ta širina igračkog kadra govori kako bi trener Ivica Kulešević mogao imati slatkih briga oko sastavljanja momčadi. No ni širina nije uvijek dobra vijest. Posebno ne kada se sezona bliži kraju, a utakmica je sve manje, pa je i manje prostora za rotacije. Uostalom, Kulešević neće biti u poziciji nešto pretjerano isprobavati. Otkako je sjeo na klupu krajem rujna prošle godine, dosta je rotirao momčad i taktičke postavke, pa je sada vrijeme da se odluči za jednu od tih svojih zamisli kako bi i momčadi bilo lakše razumjeti što se od nje traži.

Lončar se nameće
Može se očekivati kako će Kulešević vješto skrivati karte do susreta s Rijekom jer bi mogao ponuditi poneko iznenađenje kada je udarna momčad u pitanju. Ostaje i upitnik hoće li bijelo-plavi igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjem redu, ali što se početne postave tiče, neće se previše toga promijeniti s obzirom na vrijeme prije prekida prvenstva. Opet, i to će ovisiti o tome za koju će se formaciju Kulešević opredijeliti. Vedran Jugović napokon je zdrav i za njega bi moralo biti mjesta u momčadi jer je prošlog ljeta doveden kao veliko pojačanje. Što će biti s Manceom? Hoće li milijun i nešto eura vrijedan igrač i dalje grijati klupu, što baš nije prirodno? Ipak, jedno je ime već prije stanke pomalo neočekivano iskočilo u prvi plan. Riječ je o Danijelu Lončaru, koji je dosta igrao ovog proljeća jer je bilo izostanaka u zadnjem redu. Igrao je sasvim dobro, bio je i strijelac na posljednjoj utakmici u Gradskom vrtu protiv Varteksa. Čini se kako se Lončar nastavio nametati i u ovom pripremnom razdoblju.

- Lončar izgleda vrlo dobro - usput nam je dobacio prije nekoliko dana Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek, što bi moglo biti znakovito.

Inače, zbog mjera zaštite od koronavirusa broj igrača koji se mogu prijaviti za utakmicu vraća se na 18 umjesto dosadašnjih 21.

Dalibor Keler
širina
SVI IGRAČI OSIJEKA U PUNOM SU POGONU
VEČERAS TEST U MAKSIMIRU
Nogometaši Osijeka večeras će imati jedini test uoči nastavka sezone. Bit će jedan, ali vrijedan jer će odmjeriti snage protiv aktualnog prvaka i lidera prvenstva Dinama. Susret se igra u Maksimiru s početkom u 19 sati, a bit će to trening-utakmica zatvorenog tipa kojoj neće moći nazočiti nitko osim službenih osoba. Trener bijelo-plavih Ivica Kulešević iskoristit će ga za isprobavanje taktičkih zamisli za najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone - polufinale Kupa u kojem će Osijek gostovati kod Rijeke na Rujevici 31. svibnja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike