Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK: UPUTE O PLAĆANJU

Za svibanj ne treba plaćati čuvanje mjesta
Objavljeno 21. svibnja, 2020.
Nakon što su roditelji vrtićaraca danima opsjedali Dječji vrtić Osijek upitima o obvezi plaćanja vrtića u svibnju ako dijete, na račun mjera opreza zbog COVID-19, ne ide u vrtić, iz DVO-a stiže odluka o uputama za plaćanje. "Roditelj korisnik usluge Dječjeg vrtića Osijek koji ne dovodi dijete u vrtić u razdoblju od 16. svibnja 2020. do 31. svibnja 2020. oslobođen je plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek za navedeno razdoblje", poručuje ravnateljica gradskih vrtića Marija Štambuk Čabaj.

Naime, nakon što je Grad Osijek, osnivač DVO-a, donio odluku da oni koji već upisanu djecu neće slati u gradske vrtiće i jaslice u lipnju, srpnju i kolovozu za iste mjesece moraju plaćati samo 200 kuna mjesečno, za "čuvanje mjesta", ostalo je nejasno što je s plaćanjem za nekorištenje usluge u svibnju.

Iz DVO-a podsjećaju kako su svi njihovi podcentri otvoreni, a iz Grada Osijeka poručuju roditeljima da bez straha i zadrške dovode svoje mališane u njihove matične vrtiće, u kojima se odgojitelji i tehničko osoblje svakodnevno revno brinu o sigurnosti i zdravlju djece. Prostorije se prozračuju, a unutrašnjost podcentara svakodnevno pomno dezinficira. Iz Grada Osijeka i Dječjeg vrtića Osijek također obavještavaju roditelje djece upisane u programe gradskih vrtića kako ove godine u srpnju i kolovozu neće biti klasičnih dežurstava u vrtićima i jaslicima. Vrata svih vrtića bit će otvorena, osim onih u sklopu kojih će se izvoditi radovi na energetskoj obnovi, a to su za sada, prema našim saznanjima, samo Potočnica i Latica, no postoji mogućnost da će im se pridružiti i Radost. I.Sl.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike