Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ OBIŠAO OSNOVNU ŠKOLU J. J. STROSSMAYERA

Energetska obnova škole je među skupljima u županiji
Objavljeno 21. svibnja, 2020.
ĐURĐENOVAC

Župan Ivan Anušić uz pročelnicu županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a Natašu Tramišak, u pratnji domaćina, načelnika općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića i ravnateljice Martine Pavlić, jučer je obišao Osnovnu školu Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu, gdje su završili radovi na energetskoj obnovi zgrade škole i pripadajuće nastavno-sportske dvorane.

Riječ je o jednoj od 35 zgrada javnog sektora obuhvaćenih projektom energetske obnove i jednoj od najvećih kapitalnih županijskih investicija u školstvo, vrijednoj više od 12 milijuna kuna.

- Ovaj projekt jedan je od najskupljih. Osječko-baranjska županija izdvojila je šest milijuna kuna vlastitih sredstava, a ostatak je uprihodovan od fondova EU-a i ministarstva - rekao je župan Anušić. Podsjetio je da je, uz ovaj školski projekt, Županija uložila i 500.000 kuna u obnovu ambulante u Đurđenovcu te da zajedno s Općinom Đurđenovac sufinancira školsku prehranu.

Župan Anušić napomenuo je da će do kraja godine biti završeni svi projekti energetske obnove u Osječko-baranjskoj županiji te da se projekti nastavljaju i u sljedećoj godini. Pročelnica Tramišak pojasnila je da će do kraja lipnja biti energetski obnovljeno 17 zgrada javnog sektora ukupne vrijednosti 116 milijuna kuna te da će do kraja ove godine biti završeno osam zgrada.

Načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović istaknuo je kako je ova investicija značajna ne samo za Općinu kao instituciju već i zbog sadašnjih i budućih učenika. Izrazio je nadu da će Županija nastaviti ulagati u Đurđenovac.

Na velika ulaganja u osnovnu školu koju pohađa 418 učenika posebno je ponosna ravnateljica Martina Pavlić, koja je istaknula važnost dobre suradnje škole, Općine Đurđenovac i Osječko-baranjske županije.

Energetskom obnovom uređena je vanjska ovojnica i krov zgrade škole i nastavno-sportske dvorane, zamijenjena je postojeća stolarija, obavljeni su elektoinstalaterski radovi te proveden energetski učinkovit sustav grijanja. Zahvaljujući tim radovima troškovi toplinske energije, rekla je pročelnica Tramišak, bit će manji 62 posto, a zgrada sagrađena 1988. godine iz D energetskog razreda prijeći će u B energetski razred.

U obilasku energetski obnovljene škole bili su zamjenica načelnika Dragica Pavlić, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Abičić te direktor komunalnog poduzeća Rad d.o.o. Oliver Abičić. S. Fridl
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike