Regija
UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Akcija uređenja “Kuće vretenaca”
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
SLATINA

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac od svog osnutka djeluje u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića, škole koja ima i posebne odjele za učenike s teškoćama u razvoju.

Sredinom prošle godine udruga Vretenac je od Grada Slatine dobila na korištenje praznu, ali dotrajalu kuću u slatinskoj Ulici Matije Gupca na kućnom broju 187.

– Loše stanje u kojem smo zatekli tu kuću nije nas obeshrabrilo, a nije ni umanjilo sreću i veselje što smo dobili novi dom, koji smo od milja nazvali ‘Kuća vretenaca‘ – rekla nam je predsjednica ove udruge Patricija Karaman te dodala da je vizija stvorena, planovi su skovani, rukavi su zasukani, a alat spreman.

U suradnji i uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, u utorak 26. svibnja, počinje ostvarivanje njihovih snova. Toga dana, naime, "vretenci" organiziraju prvu radnu akciju obnove i adaptacije "Kuće vretenaca".

Ako se može suditi po izgledu kuće, čini se da "vretence" čeka mnogo posla, ali oni kažu da prvom radnom akcijom planiraju očistiti kuću, vanjske prostorije i dvorište od starog namještaja, a za to će im biti potrebno malo dobre volje, radne rukavice i stara odjeća.

Zajedno s vatrogascima pobrinut će se za dobru i veselu radnu atmosferu, alat, dobar roštilj i potrebno osvježenje, naravno, uz obavezno pridržavanje uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike