Regija
UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Akcija uređenja “Kuće vretenaca”
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
SLATINA

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac od svog osnutka djeluje u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića, škole koja ima i posebne odjele za učenike s teškoćama u razvoju.

Sredinom prošle godine udruga Vretenac je od Grada Slatine dobila na korištenje praznu, ali dotrajalu kuću u slatinskoj Ulici Matije Gupca na kućnom broju 187.

– Loše stanje u kojem smo zatekli tu kuću nije nas obeshrabrilo, a nije ni umanjilo sreću i veselje što smo dobili novi dom, koji smo od milja nazvali ‘Kuća vretenaca‘ – rekla nam je predsjednica ove udruge Patricija Karaman te dodala da je vizija stvorena, planovi su skovani, rukavi su zasukani, a alat spreman.

U suradnji i uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, u utorak 26. svibnja, počinje ostvarivanje njihovih snova. Toga dana, naime, "vretenci" organiziraju prvu radnu akciju obnove i adaptacije "Kuće vretenaca".

Ako se može suditi po izgledu kuće, čini se da "vretence" čeka mnogo posla, ali oni kažu da prvom radnom akcijom planiraju očistiti kuću, vanjske prostorije i dvorište od starog namještaja, a za to će im biti potrebno malo dobre volje, radne rukavice i stara odjeća.

Zajedno s vatrogascima pobrinut će se za dobru i veselu radnu atmosferu, alat, dobar roštilj i potrebno osvježenje, naravno, uz obavezno pridržavanje uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. P.Ž.
Možda ste propustili...

HRVATSKI DOMOBRAN ORAHOVICA

Ne zaboraviti nijednu žrtvu

DANAS SLUŽBENO POČINJE SEZONA KUPANJA

Za kupače je obvezno poštovanje svih mjera

NAJMLAĐE MJESTO U HRVATSKOJ DOBILO JE DJEČJI VRTIĆ

Ministarstvo sufinancira rad predškole s 500 kuna po djetetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBRA VIJEST IZ BARANJE

U prvi će razred 20-ak djece više nego rujna 2019.

2

IZ ŽUPANJSKE POSAVINE TRI KANDIDATA

Na izbornim listama su dva Štitarca i Županjac

3

PROMETNI PREPOROD BIZOVAČKOG KRAJA

Krenula obnova ceste Normanci - Josipovac