Regija
PROJEKT SLATINE POZITIVNO OCIJENJEN

Društveni dom će u obnovu
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
SLATINA

Grad Slatina objavio je informaciju koja će razveseliti mještane prigradskog naselja Radosavaca. U tom selu postoji društveni dom koji je zbog starosti i dotrajalosti u tako derutnom stanju da nije u funkciji, pa mještani nemaju odgovarajuće prostore za okupljanja ni za bilo kakve zajedničke aktivnosti.

Zato je slatinska gradska uprava osmislila projekt "Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima", za koji je LAG Marinianis zatražilo potporu iz Programa ruralnog razvoja RH za provedbu operacije 7.4.1 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Program se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije". Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o rezultatima administrativne kontrole, kojom je projekt Grada Slatine pozitivno ocijenjen.

Procijenjeni je iznos potpore 727.285,94 kuna, a uskoro se očekuje i potpisivanje Ugovora o financiranju projekta poboljšanja društvene infrastrukture za projekt "Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima". P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike