Osijek
RADOVI NA GRADILIŠTU U OPĆINI ANTUNOVAC

Ivanovac: Niču novi kilometri biciklističkih staza vrijednih više od četiri milijuna kuna
Objavljeno 21. svibnja, 2020.

Jedna od novih investicija u komunalnu infrastrukturu na području općine Antunovac nastavak je gradnje biciklističkih staza koja je upravo u tijeku. Riječ je o, kaže Davor Tubanjski, načelnik općine Antunovac, projektu kojim će se prijašnjih godina napravljene biciklističke trase izvan oba općinska naselja, Ivanovca i Antunovca, spojiti s ovim trasama koje idu kroz naselja. Iako je tek prije nekoliko dana izvođač radova Gravia iz Osijeka, s podizvođačem radova CONSULT KOP-om d.o.o. iz Osijeka, uveden u posao, radovi su poprilično napredovali na dionici u Ivanovcu, unatoč tome što je posljednjih nekoliko dana kiša često padala. To ih nije usporilo u planiranoj dinamici radova.

Kako smo mogli vidjeti na gradilištu, trasa buduće biciklisitičke staze ide uz pješačku stazu, koja je malo odsječena uz rub i na nju se naslanja biciklistička. Kooperanti su već postavili posteljicu, rigole za skupljanje oborinskih voda te rubnjake na nekoliko stotina metara, a krenulo se s gradnjom od središta Ivanovca prema izlazu iz sela u smjeru raskrižja za cestu prema Antunovcu.

Kako doznajemo od antunovačkog načelnika, riječ je o investiciji kojom će se umrežiti sve staze, dakle one koje spajaju i turističke lokacije poput srednjovjekovne utvrde Kolođvar do Osijeka, a smisao je započet prijašnjih godina, kada se stazama preko slavonske metropole antunovačko općinsko područje povezalo biciklističkom rutom sve do Mađarske, odnosno Pečuha.

To je bio prvi dio projekta, a ovo je njegov logičan nastavak. Izvođač radova, Gravia d.o.o., 27. travnja uveden je u posao gradnje biciklističkih staza općine Antunovac. Izvođenje radova počelo je u ponedjeljak, 4. svibnja, a planirano je da se krene istovremeno na dvije lokacije - od strane Josipin dvora prema Antunovcu te u Ivanovcu od spoja postojeće staze kod crkve prema kraju naselja u smjeru Antunovca.

- Imat ćemo dodatnih 4,1 kilometar biciklističke staze kojima ćemo spojiti mrežu biciklističkih staza na našem području. Radovi se izvode u okviru provedbe projekta ‘Biciklističke staze općine Antunovac’ sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 3.485.000 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 4.100.000 kuna. Projektnu prijavu pripremila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o., koja je angažirana i za njegovu uspješnu provedbu, a nositelj projekta smo mi, Općina Antunovac - pojašnjava Davor Tubanjski.

Dodaje da od ukupne vrijednosti projekta iznos nepovratnih sredstava iznosi 3.485.000 kn. D. Pejić
Staze su za dvosmjerni promet u naseljima Antunovac na potezu od 2,3 km i u Ivanovcu na trasi od 1,9 km
Najčitanije iz rubrike