Osijek
ZAVRŠENA SEZONA GRIJANJA, POČINJU RADOVI

Sanacija vrelovoda u Huttlerovoj ulici
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Mjesecima je na sjevernom dijelu raskrižja Huttlerove i Gupčeve ulice bio raskopan i tek grubo pokrpan prilaz pješačkom prijelazu i biciklističkoj stazi, što je ljutilo brojne Donjograđane koji svakodnevno prometuju biciklima tom trasom, ali i slabije pokretne pacijente KBC-a Osijek. No i ovome je problemu konačno došao kraj. Ovoga tjedna na lokaciji su se pojavili radnici i radni strojevi koji bi, u konačnici, trebali popraviti štetu.

Naime, radove je organiziralo HEP Toplinarstvo, iz kojega ističu kako se ovdje ne radi o izvođenju kakve infrastrukturne poboljšice, već o sanaciji vreleovoda.

"Još u zimskim mjesecima na ovom je raskrižju primijećeno potencijalno puknuće na cijevima vrelovoda zbog čega su nastala oštećenja. Utvrdili smo pet rupa koje je potrebno sanirati. No, kako je sanaciju nemoguće obaviti za trajanja sezone grijanja, pristup oštećenjima je zakrpan i popravak je čekao kraj sezone, odnosno pražnjenje magistralnog vrelovoda. Čim su stvoreni preduvjeti započeli smo s radom i problem će biti uskoro riješen. Nakon što završe radovi na popravku cjevovoda propisno će biti vraćen u prijašnje stanje i prilaz cestovnom prijelazu. Molim građane za još malo strpljenja", poručuju iz osječke ispostave HEP Toplinarstva.

Kako radovi zahtijevaju uporabu teške mehanizacije, vozači se upozoravaju na otežano prometovanje ovim cestovnim pravcem, te im se preporučuju da za prilaz KBC-u Osijek automobilima koriste alternativni pravac - kružno kroz Crkvenu i Krstovu ulicu.

HEP Toplinarstvo završilo je sezonu grijanja 2019./2020. 13. svibnja kada je započelo prebacivanje rada toplinskih podstanica na ljetni režim, ali i opsežni radovi na sanaciji cjevovoda diljem Hrvatske.

"Kako bismo i dalje pružali kvalitetnu i sigurnu opskrbu toplinskom energijom krajnjim kupcima, uz pouzdanost i efikasnost vrelovodne mreže, HEP Toplinarstvo i ove će godine u razdoblju izvan sezone grijanja provoditi radove revitalizacije vrelovodne, parovodne i toplovodne mreže u gradovima Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru te rekonstrukciju priključaka i podzemnih šahtova, kao i revitalizaciju toplinskih podstanica u gradu Sisku", poručuju iz HEP Toplinarstva. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike