Crna kronika
TRAGEDIJA KOD ZADRA

Stariji bračni par poginuo u nesreći
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
ZADAR - Bračni par starije dobi smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u 9.30 na županijskoj cesti 6007, 12. kilometru ceste Zadar - Ražanac.

Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u suradnji s policajcima te utvrdio da se prometna nesreća dogodila kada je 78-godišnji vozač automobilom Hyundai Accent upravljao iz Ražanca prema Zadru i zbog, za sada neutvrđenih razloga, skrenuo na suprotnu stranu kolnika te udario u stablo pokraj ceste. Na mjestu nesreće smrtno su stradali vozač automobila i njegova 73-godišnja supruga koja se nalazila na mjestu suvozača. Treća osoba koja je kao putnik bila na stražnjem sjedalu zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar.

Nakon provedenog očevida županijski državni odvjetnik naložio je da se vozilo preveze u krug PU zadarske te da se tijela preminulih prevezu u Opću bolnicu Zadar radi obavljanja obdukcija te izuzimanje tjelesnih tekućina radi provođenja toksikološkog vještačenja. Odmah nakon što se nesreća dogodila promet na navedenoj cesti bio je prekinut, a tako je nastavljeno i u vrijeme očevida.

Ovom tragedijom nastavljen je crni niz pogibija na hrvatskim cestama. Samo dva dana prije, u ponedjeljak oko 17.25, u prometnoj nesreći u Zagrebu život je izgubio motociklist. Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak upravljao kombijem Citroen Berlingo zagrebačkih registracija te se uključivao na kolnik Selske ceste. Tu je prešao preko dviju uzdužnih linija na zapadni kolnik i prethodno nije propustio vozilo koje mu je dolazilo iz suprotnog smjera. U tom trenutku na njega je naletio motocikl marke Honda, također zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 45-godišnjak, a kretao se kolnikom Selske ceste u smjeru juga zadržavajući smjer kretanja. Liječnička je pomoć 45-godišnjaku pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje je preminuo.

Samo prošloga vikenda na hrvatskim su se prometnicama dogodile 52 prometne nesreće s nastradalim osobama. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, a u ostalim nesrećama lakše ili teže ozlijeđena je još 61 osoba. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike