Novosti
COVID-19: SAMO DVA NOVOOBOLJELA U CIJELOJ ZEMLJI

Nakon tri tjedna zaraženi i u Vukovarskoj županiji
Objavljeno 20. svibnja, 2020.

Vezani članci

NACIONALNI STOŽER

U Hrvatskoj dvoje novozaraženih, ukupno 2234

Od utorka do srijede potvrđeno je dvoje novozaraženih koronavirusom, a ukupno su 2234 osobe oboljele u Hrvatskoj od COVID-19, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. Novooboljeli su iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije, navodi se u priopćenju stožera. Do sada se 1978 osoba oporavilo, a preminulo ih je 96. Testirana je 57.021 osoba, od toga 1221 u 24 sata. Hospitaliziranih je troje manje nego u utorak, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru osam pacijenata. "Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećan rizik za zarazu COVID-om u odnosu prema boravku u obiteljskom domu odnosno kućanstvu", objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Vukovarsko-srijemska županija "izdržala" je 21 dan bez ijednog oboljelog od koronavirusa, međutim, kako je priopćio Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, na COVID-19 sada je pozitivna jedna osoba iz Županje, te je time ukupan broj oboljelih u toj županiji 41. U 24 sata testirano je 50 osoba, ukupno testiranih je 1853, a trenutno u toj županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19. U samoizolaciji je 20 osoba. COVID ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 35 poziva sa sumnjom na zarazu, a zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.


Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji. U 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a testirana su 183 uzorka i svi su bili negativni na COVID-19.
Svi ostali podatci u vezi s koronavirusom na području Osječko-baranjske županije koji su u srijedu ujutro pristigli u Županijski stožer civilne zaštite identični su prethodnom izvješću. Dakle, ukupan broj oboljelih i dalje je 131, izliječeno je 110 osoba, a preminulih osam. Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno su dva pacijenta, a na liječenju kod kuće nalazi se 11 oboljelih. U samoizolaciji se nalazi 14 osoba, s tim da je u utorak jedna osoba izišla iz samoizolacije, dok je jedan novi kontakt stavljen pod tu mjeru. M.Flego/S.Lacić

Možda ste propustili...