Mozaik
OSJEČANKA IMA NOVI SINGL

Aklea Neon snimila je spot za “Ribu iz kade”
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Kako je sireni u karanteni? U ovaj mističan scenarij vodi nas osječka putujuća glazbenica Aklea Neon, široj publici poznata kao najveće iznenađenje ovogodišnje Dore. U novom singlu "Riba iz kade", koji posvećuje svim intronautima, Aklea eksperimentira s nešto žešćim trap prizvukom uz neizostavne ethno motive.

- Daljina nas zbližava. Zato sam se tijekom karantene fokusirala na suradnje. Ova s Marinom Bošnjakom, voditeljem produkcije Rock škole Mostar, baš je bila pogođena jer me potaknula da lekcije karantene zaključam u pjesmu - kao što je nas COVID-19 zaključao iza vrata - poručila je mlada pjevačica uz objavu novog spota.

- Hvala do stropa kupaonice Marku Paviću Marošu & Tomislavu Štefancu za video & dječaku iz kade, Marinu Bošnjaku za muziku - napisala je Aklea na Facebooku uz objavu spota.

U igri riječi kojom je svima poznati #OstaniDoma pretvorila u #OstaniDodna Aklea poručuje da je najveća blagodat izolacije to što nemaš kamo pobjeći kada trenutak postane težak.

- Zaroniš duboko u njega kao sirena i izranjaš bistrijih očiju. To je ta zavodljivost mudrosti, koju često miješamo s pukim seksepilom - objasnila je Aklea.

Teško ćete odvojiti pogled od kupaonice u kojoj prebiva ova morska nimfa, a ako odlučite zaroniti dublje u svjesnu liriku, kojoj je Aklea Neon predstavnica u Hrvatskoj, budite spremni otkriti još pokoji novi svijet. T.K.
Najčitanije iz rubrike