Osijek
60 GODINA BRAKA

Ljubav Ljubice i Tomislava ista je kao prvog dana
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Ljubica suprugu i danas pravi najdraža jela, a on će zbog nje pogledati i koju tursku seriju

Baš kao prvoga dana kad su ugledali jedno drugo, Ljubica i Tomislav Loci, oboje 85-godišnjaci, i danas, nakon 60 godina zajedničkog života, zaljubljeni su jedno u drugo. Tako je ove nedjelje u restoranu Kormoran, na proslavi više od pola stoljeća bračnog života, pao i poljubac.

- Sjećam se kao danas kad sam je ugledao na sastanku mladeži. Radio sam u Litokartonu, a Ljubica je radila u tadašnjoj Štampi (poslije i u Glasu Slavonije, nap. a.). Vjenčali smo se nakon dvije godine hodanja i nerazdvojni smo do danas. Znam reći - da mi je bar umrijeti tri sata prije moje Ljubice, jer život bez nje nema mi smisla - svjedoči Tomislav, a njegova voljena supruga samo kima glavom u znak odobravanja.

Naime, ništa se u njihovu životu nije moglo dogoditi a da to nisu učinili zajedno. S njim je, u šali kaže, “odležala” liječenje u toplicama zbog njegove kralježnice iako nikakvih tegoba nije imala. Vjernost i ljubav pokazali su jedno drugome i tijekom Domovinskoga rata - kad su njihove dvije kćeri odlazile u Zagreb, Ljubica, koja tada nije radila, nije željela ostaviti svoga Tomislava samoga u Osijeku. Ostala je s njim, kaže, u dobru i u zlu, baš kao što su si obećali davne 1960. godine u Matičnom uredu Osijek.

Svoju ljubav okrunili su dvjema kćerima, a ponosno kažu da su njihove ljubimice dvije unuke. I danas, u poznim godinama, sve rade zajedno i u šali kažu da je Tomislav Ljubičina glava, a Ljubica Tomislavove noge!

- On je teže pokretan, a ja slabije pamtim, no zajedno smo odličan par - ocjenjuje Ljubica, koja svome suprugu i danas priprema njegova najdraža jela i kolače. Zauzvrat, Tomislav će joj pomoći u pospremanju doma, a potom će, njoj za ljubav, odgledati i poneku tursku seriju!
Ovome paru, koji mnogima mladima može biti primjer, želimo dug život, dobro zdravlje i još puno ljubavi!

Marija Mihelić
PRAVI PRIMJER IDEALNOG BRAKA
Kroza suze radosnice kći Snježana Loci-Zvocak kaže kako su njezini roditelji za nju pravi primjer idealnoga braka, i to u tolikoj mjeri da su njezin suprug i ona poželjeli imati godišnjicu braka na isti datum. Ipak, zbog opravdanog razloga imaju je tjedan dana poslije, no nakon ublažavanja mjera zaštite od koronavirusa zajednički su ih proslavili - Ljubica i Tomislav punih 60 godina, a Snježana i suprug Zrinko 21.

- Majka obožava đurđice i nije bilo godišnjice da joj ih nije donio. Bez obzira na to koliko je vremena prošlo, nikada ne iziđe iz kuće bez poljupca. Moj Zrinko kao da mu je sin - našalila se kći Snježana.
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana