Regija
SLATINA POMAŽE GOSPODARSTVU

Potporu zatražilo 219 poduzetnika
Objavljeno 19. svibnja, 2020.
SLATINA

Kako bi pomogao gospodarstvenicima na području grada da lakše prebrode koronakrizu, Grad Slatina je 1. travnja objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19.

Poslovni subjekti – obveznici komunalne naknade koji obavljaju poslovnu djelatnost na području Slatine i koji trpe posljedice u svom poslovanju uzrokovane epidemijom COVID-19, a nemaju dospjelih obveza prema Gradu, mogu se javiti na poziv do 30. lipnja.

Grad Slatina želi pomoći gospodarstvu na svome području oslobađanjem poslovnih subjekata od plaćanja komunalne naknade, odnosno od troškova koji u ovo vrijeme ekonomske krize opterećuju njihovo poslovanje, i tako preuzima dio odgovornosti za oporavak lokalnog gospodarstva. S druge strane, dodjelom bespovratnih potpora od 1500 kuna mjesečno nastoji poboljšati likvidnost poduzetnika za vrijeme obustave rada kako bi oni, kada se okolnosti normaliziraju, mogli nastaviti poslovanje i održati zaposlenost.

Do jučer zaprimljeno je 219 zahtjeva te je dodijeljeno gotovo 300.000 kuna potpora. Iznos od 219.000 kuna odnosi se na dodijeljene bespovratne potpore, dok se preostali iznos odnosi na oslobađanje od plaćanja komunalne naknade.
P. Žarković
Najčitanije iz rubrike