Regija
VUKOVARSKO VELEUČILIŠTE

Dani otvorenih vrata sele se u virtualni svijet
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Pripremljen je i promotivni video kako bi se budući studenti mogli “prošetati” Veleučilištem
VUKOVAR

Vukovarsko Veleučilište "Lavoslav Ružička" održat će sutra (21.svibnja) ViRtualne dane otvorenih vrata.

Dekan Željko Sudarić naveo je kako zbog mjera vezanih uz epidemiološku situaciju u Hrvatskoj nije moguće buduće studente pozvati u zgradu Veleučilišta, pa će prezentaciju odraditi virtualno.

- Pripremili smo program za zainteresirane maturante koji nam se trebaju javili mailom, a potom će dobiti poveznicu za pristup ViRtualnim danima otvorenih vrata. Razgovor između budućih brucoša i uprave, profesora, Erasmus koordinatorice, predstavnika naših udruga i Studentskog zbora održat ćemo onilne - rekao je Sudarić te dodao kako je razgovor s upravom na rasporedu od 9.30 do 10 sati, potom slijede kontakti s pročelnicima odjela i udruga i sve završava razgovorom s predstavnicima Studentskog zbora u vremenu od 14.30 do 15 sati.

- Pripremili smo i promotivni video i na taj će način maturantima i budućim studentima biti ponuđena mogućnost da "prošeću" Veleučilištem i uvjere se da raspolažemo visokom kvalitetom i odličnim studentskim standardom. Želja nam je i za sljedeću akademsku godinu privući što više studenata, ne samo na naše Veleučilište nego u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju - poručio je dekan.

Istaknuo je i kako je Stručno vijeće donijelo odluku o ukidanju indeksa kao službene studentske isprave na Veleučilištu, uz pojašnjenje kako su o tom potezu dugo razmišljali. Naime, kako se mnogo aktivnosti odvija virtualno i organizira elektroničkim putem, donijeli su odluku da indeks pošalju u povijest.

- Već je duže vrijeme službena studentska isprava studentska iskaznica, tzv. iksica, i preko nje se studenti prijavljuju u studentsku prehranu i referadu, dok je indeks bio na neki način dokaz pripadnosti Veleučilištu. Treba naglasiti i kako smo našu knjižnicu otvorili za studente, s tim da radi prema smjernicama za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prošloga smo tjedna evidentirali brojne studente koji su koristili usluge knjižnice - naveo je Sudarić, dodajući kako se polako sve aktivnosti vraćaju u normalu.

Na Veleučilištu su odlučili, sukladno preporukama resornog ministarstva i HZJZ-a, da će nastavu na daljinu održavati do kraja ljetnog semestra, a kada je riječ o ispitnim rokovima, čekaju dodatne upute kako bi vidjeli hoće li ih za određene kolegije, za koje je to potrebno, održati na Veleučilištu.

Dragana Korpoš
samo “iksica”
UKIDA SE INDEKS KAO SLUŽBENA ISPRAVA
ŠTO NUDE VELEUČILIŠTE I VUKOVAR
Za sudjelovanje se zainteresirani učenici trebaju prijaviti putem e-maila knjiznica@vevu.hr te će potom kroz razgovor s mjerodavnima dobiti odgovore na pitanja o studijskim programima, upisima, studentskoj razmjeni, studentskom životu u Vukovaru, izvannastavnim aktivnostima na Veleučilištu, mogućnostima za studentsku praksu, kao i informacije o životu u Studentskom domu “Leopold”. Iz veleučilišta ističu kako im je želja da Vukovar postane studentski grad budućnosti, a kroz ViRtualne dane otvorenih vrata pokazat će učenicima, maturantima i budućim brucošima kako je studirati u gradu na Dunavu, pohađati nastavu u suvremeno opremljenim kabinetima, knjižnici i teretani, a možda i studirati izvan RH uz pomoć Erasmus programa.
Najčitanije iz rubrike