Regija
KINOLOŠKI ŠPORTSKI KLUB ''CIBALIA'' VINKOVCI

Uz licenciranog instruktora naučite svog psa osnove poslušnosti
Objavljeno 19. svibnja, 2020.

VINKOVCI - Kinološki športski klub "Cibalia" Vinkovci poziva sve vlasnike pasa na stručni tečaj osnove poslušnosti koji će se održavati  utorkom i četvrtkom u 19,00 sati od 26.05.2020. godine do 02.07.2020. godine u sklopu dvanaest termina, u prostoru parka za pse iza Ekonomske i trgovačke škole "Ivan Domac" u Vinkovcima (Kanovci).

Voditelj tečaja  je licencirani instruktor i savjetnik za ponašanje pasa, Stipo Stanković koji ovom prilikom istaknuo kako su u prethodnom razdoblju napravili osam tečaja, koji inače bude puno ranije, ali ih je zaustavila pandemija koronavirusa.


-Godišnje tečajeve održavamo dva puta, tako ćemo osim ovoga, održati još jedan na jesen. Na ovom tečaju raditi ćemo osnove poslušnosti, što podrazumijeva pravilan hod uz nogu, osnovni položaj (sjedi, lezi), socijalizacija pasa, priprema za izložbu u ring dresuri, kao i nove zanimljive trikove. Interes je uvijek velik, za sada imamo prijavljenih 12 vlasnika pasa, al svaki dan imamo nove upite. Do sada su tečaj prošla 84 psa, rekao je Stipo Stanković.

Kinološki športski klub ''Cibalia'' osnovan je 1993. godine i bavi se isključivo radom s psima po najvišim standardima, a okuplja ljude koji žele naučiti svoje pse poslušnosti ili ih pripremiti za razna natjecanja.

 

Prema riječima Stipe Stankovića puno je faktora koji utječu na pravilnu njegu  psa, gdje posebno treba obratiti pažnju na četiri ključne stvari, a to su: vrsta ogrlice, dužina ogrlice, kako se stavlja ogrlica i kako se drži povodac.
-Vrsta ogrlice po međunarodnom pravilu, mora biti oblutak, jer smo vidjeli da vlasnici psa imaju različite oglice, a taj oblutak ima svoje kočnice gdje se ne može ošteti psa. Kada govorimo o dužini ogrlice, ona mora biti točno preko glave, kako bi mogla pravodobno djelovati na psa, a većina ljudi, nažalost, ne zna pravilno staviti ogrlicu.

Ona se stavlja u slovo ''p'' s pogledom na psa. Podesili smo opremu, nadalje moramo obratiti pažnju na pravilno držanje povodca. Na početku dovodimo psa u osnovni položaj, zatim ga smirujemo uz lijevu nogu, stvaramo mu pasivnu pažnju i umirujemo ga. Kad se pas smiri tada  imenom tražimo aktivnu pažnju, te pas za nagradu dobije ''šetaj''. Sav cilj je da pas mora prijeći iz pasivne pažnje u aktivnu pažnju, kako bi promijenio jednu vrstu položaja. Ono što je posebno važno, većina vlasnika pasa ne zna proštetati svoga psa. Zato i postoje ovi tečaji kako bi se naučile osnove poslušnosti, rekao je Stanković.

Ako imate štene, Kinološki športski klub ''Cibalia'' prava je adresa kako biste uz lincenciranog instruktora naučili svoje pse osnove poslušnosti .

Svi oni koji se žele prijavili za ovaj tečaj, mogu to napraviti do 26. svibnja pozivom na telefon 098 876 266 , a ujedno mogu saznati i sve informacije oko samog Kinološkog športskog kluba ''Cibalia'' Vinkovci. Mario Kokaj

Možda ste propustili...

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

I Glasnici istine trčali za Vukovar

SOCIJALNO VIJEĆE GUNJE

Poklon-paketi za sve umirovljenike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POREZNA UPRAVA I OVE JE GODINE OBJAVILA LISTU NAJVEĆIH POREZNIH DUŽNIKA

Lista srama: Kopačanin i
dalje duguje 8 milijuna kuna

2

TKO ĆE KUPITI USPJEŠNOG IZVOZNIKA I POŽELJNOG POSLODAVCA

Povlači se fond Quaestus, 76-postotni vlasnik Spačve

3

POPRAVLJEN MOST PREKO JAVORICE

Preko mosta do dvije tone tereta