Sport
USKORO TENISKI TURNIR U OSIJEKU

Donna okuplja ekipu, dolazak najavio i Borna Ćorić
Objavljeno 18. svibnja, 2020.

Tenis je na čekanju još od početka ožujka. Nakon što je propala američka mini-turneja krenula su odgađanja ili otkazivanja ostalih turnira širom svijeta, a među onima koji se nisu igrali su i dva Grand Slama, onaj pariški u Roland Garrosu i londonski Wimbledon. Još je sve neizvjesno i oko njuorškog US Opena.

Teniska natjecanja „zamrznuta“ su najmanje do 13. srpnja, a vjerojatno će stanka biti produžena i tijekom kolovoza. Postoji i onaj najgori scenarij, po kojem se u 2020. godini više neće odigrati niti jedan WTA i ATP turnir. To je naravno najcrnja varijanta, a tenisačice i tenisači vjeruju kako će se koronavirus staviti pod kontrolu i da će do kraja godine ipak još igrati, nadmetati se za titule i bodove.

 

Svi se nekako nadaju da bi rujan mogao biti mjesec definitivnog povratka na Tour. A do tada svatko se snalazi na svoj način.  Hrvatske tenisačice su pod vodstvom izbornice Ive Majoli trenirale u Zagrebu, tenisači su se pak okupili u Zadru, a svi bi zajedno uskoro mogli doći u Osijek.  Donna Vekić i njezin otac Igor su u ovim nenormalnim vremenima došli na ideju da u svoj grad dovedu bivše i sadašnje hrvatske tenisačice i tenisače, koji bi zaigrali na jednoj humanitarnoj ekshibiciji.  Taj humanitarni turnir je u planu početkom lipnja, uz Donnu bi trebali nastupiti Goran Ivanišević, Iva Majoli, Jelena Kostanić-Tošić, Borna Ćorić… Borna je trenutačno u Zadru, ali je potvrdio „Donna me pozvala i dolazim u Osijek“.

 

- Bit ću tamo i koliko sam čuo u Osijek dolaze svi naši reprezentativci. To je super ideja, svima nam fali mečeva, pa idemo zaigrati – poručio je Borna Ćorić.
Humanitarni turnir bi bio lijep dar gradu Osijeku, ali i najava kako se neke stvari vraćaju u normalu. Teniski sport je na čekanju, a u ovoj dugoj stanici i okupljanje na ekshibicijskom turniru dobro dođe. I. Liović

Borna Ćorić se priprema u Zadru

Skupina hrvatskih tenisača, koje će predvoditi Borna Ćorić, u Zadru će sljedeća dva tjedna odraditi dio programa svojih priprema za nastavak sezone. Svakodnevno će vježbati na teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik. Nakon što je u Zagrebu odradio pripremni blok, uglavnom fizički dio priprema, Ćorić će u Zadru pokloniti pozornost detaljima u teniskoj igri. - Ovdje mi je veoma ugodno, okruženje je fantastično. Drugo, veoma je bitna teniska infrastruktura. Višnjik je logičan izbor jer ima vrhunski teniski kompleks s nedavno dovršena tri terena s betonskom podlogom - rekao je Ćorić, s kojim su još petorica naših tenisača. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike