Regija
POČELA ISPLATA

Umirovljenici će uskrsnice dobiti na kućnu adresu
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
MARIJANCI - Od jučer je krenula isplata uskrsnica umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne nakanade Centra za socijalnu skrb s područja Općine Marijanci. Uskrsnice će se isplaćivati svakom korisniku na kućnu adresu, a prema bazi podataka Općine Marijanci utvrđenoj o isplati božićnice za 2019. godinu. No Općina Marijanci moli sve nove, potencijalne korisnike (osobe koje su nakon 31. prosinca 2019. ostvarile pravo na mirovinu ili pravo na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb) da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine radi provjere utvrđivanja prava na isplatu uskrsnice.

Umirovljenici s mirovinama do 1000 kuna primit će uskrsnicu u iznosu od 250 kuna, s mirovinama od 1001 do 1500 kuna 200 kuna, s mirovinama od 1501 do 2000 kuna dobit će 150 kuna, a umirovljenici s mirovinama od 2001 do 2500 kuna dobit će uskrsnicu od 100 kuna.

Korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb primit će uskrsnicu od 250 kuna.

Inače, isplata uskrsnica bila je planirana uoči uskrsnih blagdana, ali je odgođena zbog izvanredne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa i propisane mjere zabrane kretanja i izbjegavanja socijalnih kontakata. U toj situaciji tehnički je bilo nemoguće osigurati dolazak umirovljenika u općinsku upravu, a isto tako je tehnički i zdravstveno bilo nemoguće organizirati podjelu po mjestima stanovanja. S. Fridl
Možda ste propustili...

NA ULAZU U SUNČANU ULICU U ĐURĐENOVCU

Zelena bajka Zdenke Braz

NAKON ŠTO GA JE KUPIO GRAD ĐAKOVO

Struka radi procjenu stanja zdanja s korza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana