Regija
NOVE URBANE VIZURE

Trg bana Jelačića bit će obnovljen do kraja srpnja
Objavljeno 19. svibnja, 2020.
Uredit će se prostor ispred zgrada, javno parkiralište s 20-ak mjesta, dječje igralište...
ĐURĐENOVAC - Do kraja srpnja, središnja vizura Đurđenovca, na Trgu bana Josipa Jelačića, dobit će novu dimenziju koja će značiti novi standard prometne infrastruktrue, ali i veću kvalitetu društvenog života stanovnika.Naime, u tijeku su radovi na rekonstrukciji trga u neposrednoj blizini središta mjesta i riječ je trenutno o jednom od većih projekata, čijim će završetkom Đurđenovac dobiti novi urbani izgled, a Đurđenovčani "dnevni boravak" na otvorenom, ugodno mjesto susreta, okupljanja i druženja.

Planirano ulaganje u uređenje trga iznosi 650.000 kuna, koje u cijelosti pokriva Općina Đurđenovac. Projektom uređenja trga obuhvaćen je prostor ispred stambeno-poslovnih zgrada u kojima se nalaze trgovine, ljekarna, privatna ordinacija dentalne medicine i bankomat.

Radovi obuhvaćaju izgradnju javno-prometnih površina, uređenje pješačke komunikcije i zelene površine, te postavljanje dječjeg igrališta i urbane opreme poput klupa za odmor i koševa za otpatke. Izvodi ih tvrtka Eko Gradnja konstrukcije d.o.o. iz Vukovara.

- Riječ je o investiciji planiranoj unazad nekoliko godina, koja je sada konačno došla do realizacije. Novac za tu investiciju osiguran je u općinskom proračunu. Osim estetske dimenzije, uređenje trga od velikog je značenja zbog prilaza nizu institucija koje se nalaze u sklopu tog vrlo prometnog prostora. Zbog stvaranja velikih prometnih gužvi i nemogućnosti parkiranja, krenuli smo u taj projekt. U sklopu radova bit će uređeno javno parkiralište s dvadesetak parkirališnih mjesta. Svakako jedan od razloga bila je i loša asfaltna podloga na kojoj su se zadržavale veće količine oborina - navodi općinski načelnik Hrvoje Topalović.

Dodaje da će uređenje trga, kakav je Đurđenovac odavno zaslužio, funkcionalno unaprijediti i vizualno uljepšati to frekventno područje.

Snježana Fridl
650

tisuća kuna vrijedan je projekt uređenja trga u središu Đurđenovca, a investicija se u cijelosti pokriva iz općinskog proračuna
Očekuje se i obnova županijske ceste
Okončanjem tog velikog posla nije ‘’stavljena točka na i’’ uređenjima javno-prometnih površina, i očekuje se obnova županijske ceste kroz središte Đurđenovca, na dionici od mosta na potoku Bukviku do pašnjaka. Zahvat financira Uprava za ceste Osječko-baranjske županije. Općinski načelnik Hrvoje Topalović izrazio je zadovoljstvo što će uskoro krenuti uređenje županijske prometnice, istaknuvši kako će radovi obuhvatiti novi asfaltni kolnik s pripadajućim nogostupom. Ovim zahvatom povećat će se sigurnost prometovanja središtem Đurđenovca.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike