Osijek
VIJENAC I. MEŠTROVIĆA

Novi asfalt nakon čak 50 godina
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
I parkiralište na Vijencu Ivana Meštrovića kod benzinske postaje, sagrađeno sedamdesetih godina, došlo je na red za potpunu rekonstrukciju. Projekt je to Gradske četvrti Tvrđa i Grada Osijeka kojim će se uljepšati taj dio grada čiji je asfalt bio prepun rupa i zakrpa. Riječ je o parkiralištu u pristupnim cestama, kaže predsjednik Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić, za pedesetak automobila, a ova je investicija iz prošle godine nedovršenih prioriteta.

- Ostalo je to napraviti za ovu godinu kao dio prioriteta, a većinom je i Grad sudjelovao u financiranju temeljite rekonstrukcije u kojoj se potpuno skida asfaltni sloj, nema više krpanja. Radove izvodi Radna jedinica Prometnice Unikom Osijek i bit će završena za nekoliko dana. Do tada stanari će se strpjeti i parkirati u drugim dijelovima naselja - kaže Zoran Batnožić, zahvalan Gradu što su uspjeli dobiti sredstva da bi se krenulo u radove.

Uz ovaj prioritet koji je bio bitan da se uredi, postoji, napominje Batnožić, još dosta toga što treba sanirati na Vijencu Ivana Meštrovića, ali i u ostalim dijelovima Gradske četvrti Tvrđa.

- Nadam se da ćemo uspjeti krenuti s Istarskom ulicom, gdje također planiramo napraviti nova parkirališta jer je cijela ulica u strašno lošem stanju. Planirali smo urediti i parking oko najviše osječke stambene zgrade ‘četverolista’, ali stanari nisu bili suglasni oko rješenja. Nismo odustali od tog plana jer napravili smo projekt, dali smo dosta novca za njega, međutim neki od stanara su bili ‘za’, a drugi su bili ‘protiv’, pa ako nema usuglašenosti bar sedamdeset posto, nećemo ulagati. Kod ‘četverolista’ smo ponudili dvije varijante, manje i veće parkiralište, ali u principu stanari nisu htjeli pristati da imaju prometni kružni tok oko ‘četverolista’. I nadalje ćemo praviti parkinge jer je veliki problem s parkiranjem ne samo u nas nego i u ostalim gradskim četvrtima u cijelom gradu - pojašnjava Zoran Batnožić. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike