Osijek
KBCO ISKORISTIO SMANJEN OPSEG RADA

Tijekom epidemije uređen
labos u podrumu Interne
Objavljeno 19. svibnja, 2020.

KBC Osijek svakog dana svoj rad sve više vraća u redovitu rutinu, a koja je bila drastično obustavljena tijekom pandemije COVID-19, kada se cijela bolnica ponajprije okrenula radu usmjerenom prema suzbijanju koronavirusa.

Ipak, vrijeme izvanrednih okolnosti ravnateljstvo osječke bolnice iskoristilo je i za obnovu dijela prostora koji su vapili za renoviranjem, a među kojima je i prostor Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku u podrumu Klinike za internu medicinu. Riječ je o prostoru koji je pacijentima poznat kao dio bolnice u kojem se tijekom ranih jutarnjih sati čeka na uzimanje uzoraka krvi i zaprimanje uzoraka urina, a koji nije obnavljan od 80-ih godina prošlog stoljeća.

– Riječ je o prostoru koji je iznimno frekventan i naši pacijenti, ali i osoblje zaslužili su da ga obnovimo. Tako smo u cijelosti sredili instalacije, podove, stropove, stolice u čekaonici, namještaj u ambulantama, ali i postavili novi redomat. Od ponedjeljka je ponovno na usluzi svim našim pacijentima, koji će sada boraviti u znatno ugodnijem prostoru. Inače, obnova je rađena uz pomoć donacija i naših vlastitih sredstava - naglašava ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić.

Upravo uz pomoć donacija krenula je i sanacija podova i zidova u objektu OFMIR-a u Bizovcu. Naime, zatvaranje ovog odjela tijekom epidemije iskorišteno je za sanaciju podnih obloga na drugom i trećem katu stacionara i pet ambulanti.

– U tom je prostoru bio nekakav stari linoleum i uistinu je bilo vrijeme da se to makne i zbog izgleda, ali i dezinfekcije cijelog prostora. Ondje postavljamo visokokvalitetni PVC pod, riječ je o donaciji jedne tvrtke. Zanimljivo je i da nam zidove ondje volonterski liče veterani Vojne policije, koji su se već iskazali sličnim radovima na Kardiokirurgiji, Pedijatriji te još nekim odjelima bolnice. OFMIR svoja vrata za pacijente otvara od 1. lipnja. Inače, treba reći da se Klinika za psihijatriju u cijelosti vratila u krug bolnice i oni su sada dijelom u svojoj zgradi, a dijelom na prvom katu Ginekologije. Dio Klinike za internu medicinu i dalje koristimo kao Febrilni centar, a dio je Respiratornog centra i dalje na čekanju za moguće pacijente oboljele od koronavirusa. Sam tunel s termografskom kamerom ostaje i dalje, a pokraj tunela napravili smo još jedan ulaz za pacijente na kojem se ručno mjeri temperatura, i to sve u cilju veće prohodnosti i bržeg ulaska u bolnicu. Ovakav rad i skrining pacijenata ostaje sve do drukčije odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite - naglašava doc. Zubčić. N. Z. Eberhard
Uz pomoć donacija krenula je i sanacija podova i zidova u objektu OFMIR-a u Bizovcu, koji se otvara 1. lipnja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike