Mozaik
TOM HARDY I TVORAC SERIJE “PEAKY BLINDERS”, STEVEN KNIGHT

Uskoro serija “Great Expectations”
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Tom Hardy i tvorac serije "Peaky Blinders", Steven Knight udružili su se kako bi radili na TV adaptaciji romana "Great Expectations" Charlesa Dickensa za BBC, piše NME. Dickensov književni klasik iz 1860. u više je navrata prilagođen i za velike i za male ekrane. Posljednja BBC-jeva adaptacija prikazana je 2011., nakon čega je godinu dana poslije Mike Newell režirao film s Ralphom Fiennesom i Helenom Bonham Carter. Knight će napisati scenarij i biti izvršni producent šestodijelne BBC One/FX serije, zajedno s Tomom Hardyjem, Ridleyjem Scottom, Deanom Bakerom, Davidom W. Zuckerom, Kate Crowe i Monom Qureshi, koji će također biti potpisani kao izvršni producenti. Nositelji projekta bit će Scott Free Productions i Hardy Son & Baker, produkcijske kuće koje stoje iza serije "Taboo" i Knightove nedavne TV adaptacije romana "A Christmas Carol", a početak snimanja "Great Expectations" ne očekuje se prije početka sljedeće godine.

- Bit će mi veliko zadovoljstvo raditi na adaptaciji Charlesa Dickensa. Roman ‘Great Expectations‘, kao svoj idući projekt odabrao sam ne samo zbog njegovih bezvremenskih likova nego i zbog priče koja je aktualna i u današnje vrijeme. Kako sam i sam sin kovača, Pipovo putovanje od rada u kovačnici do uključivanja u društvenu zajednicu za mene je vrlo posebno - izjavio je Knight.

- Knightov originalni pristup jednom od najomiljenijih britanskih klasika učinit će seriju obveznu za gledanje kod cijele jedne nove generacije - dodala je direktorica BBC-jeva sadržaja, Charlotte Moore.
D.Miklić
Početak snimanja “Great Expectations” ne očekuje se prije početka sljedeće godine
Možda ste propustili...

LEGENDARNI PRVI SINGL GRUPE PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS

Nova verzija "Krumpira!"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FILMSKI OBRAČUN S EKSTREMIZMIMA

Matanićeva "Zora" stigla je u kina

2

ANIMAFEST U ZAGREBU ZAVRŠEN DODJELOM NAGRADA NAJBOLJIMA

"Noćni autobus" i "Nos ili zavjera odmetnika" osvojili su Grand Prix

3

LEGENDARNI PRVI SINGL GRUPE PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS

Nova verzija "Krumpira!"