Kultura
AUTORICA LJUBAVNIH ROMANA KOJU OBOŽAVAJU LISA KLEYPAS I JULIA QUINN

Sarah MacLean: Grof traži ljubavnicu
Objavljeno 19. svibnja, 2020.
Hrvatska je publika ove godine upoznala autoricu ljubavnih romana Sarah MacLean kroz neodoljivu priču Nevaljalac ostaje nevaljalac koju su u najkraćem roku zavoljeli svi ljubitelji povijesnih ljubavnih romana. Upravo je za prvi roman objavljenom na hrvatskom jeziku 2013. osvojila prestižnu nagradu Romance Writers of America (RITA) za najbolji povijesni ljubavni roman. Zbog pozitivnih emocija koje je probudila kod čitatelja prvim naslovom, u prijevodu Andreja Bukarice, objavljen je novi roman Grof traži ljubavnicu. To je drugi naslov, od četiri, u nevjerojatnoj novoj seriji romana Pravila lopova.


Sarah MacLean danas se smatra jednom od najpopularnijih autorica ljubavnih romana u Americi, a njezine publikacije često se nalaze na listama najprodavanijih naslova prema odabiru New York Timesa, Washington Posta i USA Todaya. Romani ove vodeće zagovornice ljubavnih romana prevedeni su na više od 20 jezika i prodani u milijunskim primjercima.


Osim za naslov Nevaljalac ostaje nevaljalac Sarah MacLean je 2014. osvojila još jednu RITA nagradu za treći roman iz serijala Pravila lopova - No Good Duke Goes Unpunished.


RADNJA:


Lady Philippa Marbury je čudna. Dojmljivu, sjajnu četvrtu kćer markize od Needhama i Dolbyja više zanimaju knjige, botanika i znanost nego balovi, moda i trendovi. Prije udaje za lorda Castletona, Pippa ima želju istražiti skandalozne dijelove Londona koje nikad nije vidjela. I zna točno tko joj može pomoći: visoki, šarmantni, oštroumni knjigovođa Palog anđela, najozloglašenije londonske kockarnice, poznat samo kao Cross.


Kao i svaki dobar znanstvenik, Pippa je istraživanjem došla do zaključka kako upravo Crossova reputacija njega čini savršenim suradnikom u eksperimentu. Ona želi znanost bez emocija – iskustvo uništenja bez posljedica uništenja. No kada se ova neobična žena približi Crossu, cijela situacija oboje dovodi u preveliko iskušenje. Crossu će trebati sva snaga ovoga svijeta da se odupre vlastitim instinktima - i da dami priušti upravo ono što želi. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente