Novosti
MEĐU “DOBITNICIMA” I UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA IZ OSIJEKA

Za regionalne centre dodatnih 388 milijuna kuna
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Ministarstvo turizma odlučilo je financirati šest projekata regionalnih centara kompetentnosti s dodatnih 388 milijuna kuna, a ministar Gari Cappelli ističe da je financiranje centara dugoročno rješenje za pristupanje problemu nedostatka radne snage.

Ministarstvo turizma objavilo je u nedjelju da je donijelo odluku o financiranju šest projekata u ukupnom iznosu od 388.251.94,33 kune u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga "Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva". Projekt se s 85 posto financira novcem iz Europskog socijalnog fonda, a s 15 posto iz državnog proračuna.

U sektoru turizma i ugostiteljstva imenovano je, naime, šest regionalnih centara kompetentnosti (u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Puli, Zaboku i Osijeku), koji su izravno kandidirali za 300 milijuna kuna raspoloživih u okviru natječaja raspisanog u srpnju 2019. Budući da su podnesene prijave premašile taj iznos, a na temelju ocjene njihove kvalitete, osigurana su dodatna sredstva, i to za projekt Srednje škole u Zaboku, Turističko-ugostiteljske škole iz Splita, Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, Ugostiteljske škole iz Opatije, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule te Turističke i ugostiteljske škole iz Dubrovnika. Ministarstvo će finanicirati i aktivnosti uspostave organizacije rada i razvoja regionalnih centara kompetentnosti, razvoja i/ili unaprjeđivanja te provedbe redovitoga strukovnog obrazovanja, kao i provedbe obrazovnih programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja. Platit će i aktivnosti namijenjene jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca te promocije strukovnih zanimanja. H
Najčitanije iz rubrike