Svijet
STROGE MJERE NA NOVOM ZELANDU

Oprostite, premijerko, u restoran ne smijete ući
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Na Novome Zelandu nitko nije izuzet od strogih mjera suzbijanja koronavirusa, pa ni premijerka Jacinda Ardern, koju u subotu nisu pustili u popularni restoran Olive u Wellingtonu zbog poštovanja mjera fizičke distance. Ardern, njezinu zaručniku Clarkeu Gayfordu i prijateljima s kojima su došli rečeno je da je restoran pun, jer u njemu, u skladu s pravilima, smije boraviti stotinu posjetitelja. Zamoljeni su da malo pričekaju.


- Preuzimam odgovornost za ovo. Nisam se najavio niti rezervirao mjesto - tvitao je Gayford. "Ajme, Jacinda Ardern upravo je pokušala ući u Olive, ali je odbijena jer u restoranu nema dovoljno mjesta", napisao je korisnik Twittera po imenu Joey.
Glasnogovornik premijerkina ureda objasnio je da se čekanje ispred kafića ili restorana u vrijeme restrikcija zbog koronavirusa može dogoditi svakome na Novom Zelandu: "Premijerka je rekla da će čekati poput svih ostalih." Na sreću Ardernina društva, skupina gostiju napustila je restoran nakon večere, pa je šef restorana potrčao za premijerkom i društvom niz ulicu i pozvao ih da se vrate. Vlasnik restorana kazao je da bi isto učinio i za druge goste. "Lijepo od njih što su potrčali za nama niz ulicu čim se oslobodio stol. Usluga A +", tvitao je Gayford. "Ardern je uživala u brunchu i pola sata poslije otišla. Bila je ljubazna s osobljem i prema njoj se postupalo kao prema svakom drugom gostu", rekao je vlasnik restorana. Odbio je otkriti što je premijerka naručila. H
100

posjetitelja može maksimalno biti u restoranu u Wellingtonu
Možda ste propustili...

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

UN O SREBRENICI 29 GODINA PREKASNO

Rezolucija ljuti Vučića i Dodika

Najčitanije iz rubrike