Mozaik
NAJAVLJENO SNIMANJE FILMA

“Mad Max: Fury Road” prequel - bez Charlize
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
U nedavnom intervjuu za New York Times australski redatelj George Miller službeno je najavio svoj sljedeći nastavak iz "Mad Max" franšize. Iako će se film fokusirati na lik Furiose iz "Mad Max: Fury Road" iz 2015. godine, nju neće igrati Charlize Theron. To je dijelom i zbog toga što je očekivani nastavak, kako je i sama Theron prije tri godine nagovijestila, zapravo prequel filma iz 2015., prenosi internetski magazin Consequence of Sound.

Theron je lik Furiose učinila gotovo kultnim, no Miller je sada potvrdio da oskarovka neće reprizirati svoju ulogu, već da traže mlađu glumicu u 20-ima. Prema posljednjim pisanjima svjetskih medija u izboru za ulogu navodno predvodi 24-godišnja Anya Taylor-Joy ("Split", "Emma", "The New Mutants"). Redatelj je priznao kako mu je prvotni plan bio za ulogu vratiti Theron, ali da je u konačnici shvatio da tehnologija pomlađivanja u međuvremenu nije uznapredovala onoliko koliko se nadao.

- Dugo vremena mislio sam kako ćemo na Charlize moći upotrijebiti tehnologiju pomlađivanja, ali ne vjerujem da smo za sada došli do zadovoljavajuće razine. Unatoč hrabrim pokušajima u filmu "The Irishman", smatram da tu još ima puno prostora za poboljšanja - rekao je Miller.

Miller je također otkrio kako će na projektu ponovno surađivati s oskarovcima - kinematografom Johnom Sealeom ("The English Patient") i produkcijskim dizajnerom Colinom Gibsonom ("The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert").

- Za "Mad Max: Fury Road" Gibson je stvorio čak 135 jedinstvenih vozila, od kojih se njih 88 pojavljuje u filmu. Sada ima još veće planove - kaže Miller.

Scenarij za nadolazeći nastavak Miller i njegov kolega Nick Lathouris završili su čak i prije nego što je započelo snimanje filma "Mad Max: Fury Road", ali datum početka produkcije još nije određen, tako da je film vjerojatno još uvijek daleko od početka snimanja. Australski redatelj prije toga treba završiti posao na "Three Thousand Years of Longing" s Tildom Swinton i Idrisom Elbom u naslovnim ulogama. D.Miklić
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike