Mozaik
REAKCIJE DOBITNIKA 27. PORINA

Mia Dimšić: Jedva čekam da ovo zajedno proslavimo
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Meni je Porin bitan i često nedostižan, nije lako uza sve znanje i srce, kaže Gelo

Dodijeljene su prestižne nagrade Porin, prvi put u 27. izdanju, zbog pandemije, svečanost je emitirana iz HRT-ova studija umjesto dvorana, a glazbenici su se uključivali preko interneta.

Najviše, pet Porina, dobili su Urban & 4 sa suradnicima. Pjesma "Iskra" osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album "Live at Lisinski", sa Zagrebačkom filharmonijom, osvaja Porin za najbolji koncertni album.

- Tako mala, a već ima Porin za najbolju pjesmu godine! Osobno mi je upravo taj Porin možda najdraži koji sam dobio. Smatram da je kategorija pjesme godine jedna od najznačajnijih kategorija, u kojoj nikada dosad nisam ušao ni u uži krug nominacija! Iskreno, uopće nisam vjerovao da postoje šanse da taj Porin osvojim, pogotovo znajući ostale nominirane pjesme, ali je veselje bilo zato još i veće! Zahvaljujem svojem bendu i našim suradnicima s kojima sam osvojio još četiri Porina. Porin je za mene uvijek bio prilika da se susretnem i podružim s kolegama glazbenicima, prilika da upoznam glazbenike iz drugih glazbenih pravaca, izmijenim s njima iskustva i ideje - tako sam npr. na Porinu upoznao gospodina Dragu Diklića, smijao se s Petrom Grašom, dečki iz benda su cijelu večer jedne godine proveli s Draženom Zečićem, pokojni Arsen Dedić me zezao da se brine za mene kad grmi, s gitaristom Petritom Çekuom smo prošle godine cijelu večer pričali... Zato mi je žao što je to ove godine, silom prilika, izostalo, ali sam istovremeno neizmjerno ponosan što sam bio dio upravo drukčijeg, intimnijeg i skromnijeg Porina. HDS i HGU su inače novac predviđen za njegovu organizaciju preusmjerili fondovima za pomoć glazbenicima u ovim teškim vremenima! Čestitke svim dobitnicima i nominiranima, vidimo se sljedeće godine uživo - komentirao je Urban na Facebooku uz fotografiju svoje kćerkice Iskre, koja je inspirirala pjesmu.

- Hvala puno. Meni je Porin bitan i često nedostižan, nije lako uza sve znanje i srce. Hvala vam na divnoj strukovnoj nagradi - poručio je Gelo, koji je Porina dobio za najbolji aranžman pjesme "Sutra ćemo pričati". J.R. August je novi izvođač godine, a njegov "Dangerous Waters" je najbolji album alternativne glazbe i najbolji album uopće. Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Amira Medunjanin za pjesmu "Što te nema".

- Prvi Porin!!! Hvala velikom Aleksi Šantiću koji je napisao jednu od najljepših pjesama na dunjaluku, Himzi Polovini i Jadranki Stojaković, koji su je ovjekovječili. Hvala, Boško, za sjajan aranžman za gitaru i glas koji je bio pravo nadahnuće. I hvala, Ante, za nebeski orkestralni aranžman ovog remek-djela. Hvala svima! - napisala je Amira na Facebooku.

Jedini Porin u Slavoniju dolazi zahvaljujući Osječanki Miji Dimšić, koja je nagrađena za najbolju vokalnu suradnju za duet s Markom Toljom, "Sva blaga ovog svijeta".

- Porin za najbolju vokalnu suradnju je naš!! Hvala Marko Tolja što si negdje prošle godine u ovo vrijeme, bez da si ju ikad čuo, ovu pjesmu pristao otpjevati sa mnom. Hvala Damire Bačiću i Vjekoslave Dimteru na glazbi i stihovima i Ante Gelo na aranžmanu! Jedva čekam da nam okolnosti dopuste da ovo zajedno proslavimo! Svaka čast ekipi Porina na nimalo laganom, a vrhunski odrađenom zadatku! Iako je bilo zabavno i dinamično, jedva čekam da svi opet budemo na istom mjestu! Za kraj, čestitke svim dobitnicima među kojima je puno posebnih ljudi i prijatelja, a samo nekoliko ću izdvojiti: J.R. August, koji ima album godine, Amira Medunjanin, od koje u dvije minute govora preko Skypea naučiš toliko o skromnosti, toplini i stavu istinske dive. Čestitke mom Ivanu Pešutu za najbolji album instrumentalne glazbe i Domenici za najbolji album zabavne glazbe! Volim vas! - napisala je Mia na svom Facebooku.

Tanja Kvorka
kćer
INSPIRACIJA

ZA PJESMU

GODINE
Porin je za mene uvijek bio prilika da se susretnem i podružim s kolegama glazbenicima, kaže Urban
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike