Sport
NK MARSONIA

Sad čekaju dobru vijest iz HNS-a
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Odlukom Hrvatskog nogometnog saveza prvenstva u svim nižim ligama ispod Prve su prekinuta, a prvaci su se proglašavali prema zatečenom stanju na tablici. U trenutku prekida svih nogometnih aktivnosti zbog koronavirusa Marsonia je bila vodeća momčad Treće HNL "Istok" i time je postala prvak te dobila mogućnost igranja kvalifikacija za plasman u Drugu HNL. To nije najbolje sjelo drugoplasiranom Belišću, koji je ove sezone uložio poprilična sredstva u momčad i obnovu stadiona te se nadao višem rangu, ali pravila HNS-a su za svakoga ista. Od istoka preko središta do juga Hrvatske.

Nogometaši Marsonije su u ovom skraćenom prvenstvu izborili mogućnost igranja u višem rangu, ali klubu sad slijedi onaj teži dio, preskočiti kvalifikacije, ali i dobiti od HNS-a licencu za igranje u Drugoj hrvatskoj ligi.

Slavonskobrodski klub je uz dozvolu gradskog ligaša, NK Željezničar, prijavio za licenciranje njihov stadion "Stanko Valinić - Dida" za igranjem kvalifikacija, potom i Druge lige. Marsonijin dom, Stadion uz Savu ne zadovoljava sve stroge uvjete za viši rang od Treće lige, ali srećom u gradu postoji i "Didin" stadion.

Dokumenmtacija za licencu poslana je u Zagreb, a u Slavonskom Brodu iskreno vjeruju kako će sa Željinim stadionom biti sve u najboljem redu i da će iz HNS-a stići potvrdan odgovor, odnosno da je Marsonia dobila toliko željenu licencu, koja joj omogućava igranje u Drugoj HNL. Naravno, uz uvjet da rezultat u kvalifikacijama bude pozitivan.

Uvjeti za licencu su strogi, ali HNS će u ovim nenormalnim vremenima navodno biti popustljiviji i zažmiriti na neke sitnije nedostatke.

- Postoji oko sto i četrdeset uvjeta koje HNS zahtijeva, a mi smo gotovo sve to ispunili. Ostalo nam je popraviti još neke sitnice, međutim vjerujem kako to neće biti razlog za odbijanje, tako da ćemo vjerojatno dobiti uvjetnu licencu na dvadesetak dana za popravak. Ako bude sportski rezultat pozitivan, možemo reći da ćemo sljedeće sezone igrati Drugu ligu - optimističan je predsjednik Marsonije Petar Bašić. I. Liović
Možda ste propustili...

OSJEČKI VESLAČKI TROJAC U DALMATINSKOJ ZAGORI

Na Peruči se kuju novi dobri rezultati

PH U ATLETICI ZA MLAĐE I STARIJE KADETE

Slavonija-Žitu 13 medalja iz Varaždina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIJELO-PLAVI U NEDJELJU U SPLITU

I kad Hajduk ne blista, na Poljudu nikome nije lako

2

OSJEČANKE KONTRA SPLIĆANKI

"Zečice" idu po bodove u Imotsko polje

3

ZA SRETAN PUT U DALMACIJU

Zečicama stigla potpora kolega iz Gradskog vrta