Regija
NASTAVLJA SE POTPORA

Županija će s 500 kn po đaku stipendirati deficitarna zanimanja
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije župan Igor Andrović naglasio je kako će i ove godine Virovitičko-podravska županija s 500 kuna po učeniku stipendirati deficitarna zanimanja. Osim toga, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac govorila je o Informaciji o izradi nacrta prijedloga Mreže osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije i upisu učenika u škole.

– U ovom nacrtu nove mreže sudjeluju Virovitičko-podravska županija, Požeška biskupija, Grad Virovitica i Grad Slatina. U ovoj priči su najbitnije smjernice kojih smo se morali pridržavati i strategije znanosti obrazovanja i tehnologije koje je donijela Vlada Republike Hrvatske. Na tom temelju, u prijedlogu smo imali tri bitna cilja. Zadržati postojeće stanje vezano uz broj učenika i razrednih odjela, napraviti racionalnu mrežu vezano uz prijevoz učenika i, ono vrlo bitno, zbog čega smo i koliko smo kroz proteklo vrijeme ulagali u opremu školskog sustava, kako bi nam to bila jedna od bitnih pretpostavki zbog čega zapravo nastavni proces može opstati u školama koje djeluju na području naše županije – rekla je Vesna Šerepac.

Podcrtala je kako će u Prijedlogu nacrta nove Mreže škola imati dvije nove osnovne škole, jednu sa sjedištem u Pitomači, a drugu sa sjedištem u Virovitici. Tiče se to optimizacije pojedine škole, gdje broj učenika prelazi zakonom utvrđeni broj đaka.

Što se tiče upisa u prvi razred osnovne škole, odnosno pregleda za upis u prvi razred, oni se nastavljaju, ali u drukčijem intenzitetu. U školske klupe najesen bi trebalo sjesti približno šest stotina prvašića s područja Virovitičko-podravske županije.

Dijana Stanić Rešicki
U prijedlogu nacrta Mreže osnovnih i srednjih škola su i nove škole u Pitomači i Virovitici
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike