Regija
BROJNI MJEŠTANI ŠARENGRADA U AKCIJI UREĐENJA ŠARENGRADSKE ADE

Nije lokalni već problem Hrvatske i Europe
Objavljeno 17. svibnja, 2020.
ŠARENGRAD

U organizaciji Mjesnog odbora Šarengrad u subotu je održana akcija uređenja Šarengradske ade, u kojoj je sudjelovalo oko 60 mještana. Prema riječima Pere Ćorića, predsjednika MO Šarengrad, i ovom su akcijom željeli ukazati na problem neriješenog graničnog spora sa Srbijom.

- Nije to problem Šarengrada i Iloka već Hrvatske i Europske unije. Zna li uopće EU gdje su njezine granice ako Aleksandar Vučić govori kako je ada srpska? Buduća će Vlada RH morati povući radikalnije poteze, a mi ćemo ih maksimalno poticati - naveo je Ćorić, dodajući kako su u cjelodnevnoj akciji uređenja ade napravili sjenicu i organizirali druženje uz pripremu alaskih specijaliteta. Poručio je kako će na Šarengradsku adu nastaviti redovito odlaziti jer je riječ o teritoriju RH te najavio kako će uputiti dopis hrvatskoj Komisiji za granice i zatražiti njihov dolazak u Šarengrad kako bi im osobno iznijeli argumente i upoznali ih sa značajem ade za istok Hrvatske, odnosno njegov razvoj i gospodarski oporavak.

Šarengradska ada ima 500 hektara obradive površine, 700 hektara šume i 300 hektara pašnjaka, najveći je ornitološki rezervat u ovom dijelu Europe i najveće prirodno mrjestilište divljeg šarana na Dunavu.
D. Korpoš
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Za dvoranu 7 milijuna kuna

GRADSKO DRUŠTVO CK ŽUPANJA

Projekt “Zajedno sretni u starosti”

NEOBIČAN PRIZOR S BARANJSKE PUSTARE

Kesten istodobno cvjeta i nosi plod

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SVEČANOM MIMOHODU 55. JESENI PROŠLO OKO 50 SKUPINA

Vinkovačke jeseni: Defileom i snimkama na videozidu spojili su cijelu Hrvatsku

2

DOK BRINE O TUĐIM KRAVAMA

Općini suglasnost Vlade za kredit za kupnju “Breznice”

3

PP BELI MANASTIR PRIKLJUČIO SE PROJEKTU ROADPOL-A

Baranja 2020. bez poginulih u prometu