Regija
BROJNI MJEŠTANI ŠARENGRADA U AKCIJI UREĐENJA ŠARENGRADSKE ADE

Nije lokalni već problem Hrvatske i Europe
Objavljeno 17. svibnja, 2020.
ŠARENGRAD

U organizaciji Mjesnog odbora Šarengrad u subotu je održana akcija uređenja Šarengradske ade, u kojoj je sudjelovalo oko 60 mještana. Prema riječima Pere Ćorića, predsjednika MO Šarengrad, i ovom su akcijom željeli ukazati na problem neriješenog graničnog spora sa Srbijom.

- Nije to problem Šarengrada i Iloka već Hrvatske i Europske unije. Zna li uopće EU gdje su njezine granice ako Aleksandar Vučić govori kako je ada srpska? Buduća će Vlada RH morati povući radikalnije poteze, a mi ćemo ih maksimalno poticati - naveo je Ćorić, dodajući kako su u cjelodnevnoj akciji uređenja ade napravili sjenicu i organizirali druženje uz pripremu alaskih specijaliteta. Poručio je kako će na Šarengradsku adu nastaviti redovito odlaziti jer je riječ o teritoriju RH te najavio kako će uputiti dopis hrvatskoj Komisiji za granice i zatražiti njihov dolazak u Šarengrad kako bi im osobno iznijeli argumente i upoznali ih sa značajem ade za istok Hrvatske, odnosno njegov razvoj i gospodarski oporavak.

Šarengradska ada ima 500 hektara obradive površine, 700 hektara šume i 300 hektara pašnjaka, najveći je ornitološki rezervat u ovom dijelu Europe i najveće prirodno mrjestilište divljeg šarana na Dunavu.
D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike