Osijek
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA

Tražila se kap više krvi skupine 0
Objavljeno 17. svibnja, 2020.
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u nedjelju dopodne organizirali su izvanrednu akciju za dobrovoljne davatelje krvi skupine 0 u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad. Razlog za ovu akciju su smanjene zalihe krvi te skupine.
Kako nam je rekao Tomislav Tomas iz Crvenog križa, ista ovakva akcija održana je i prije mjesec dana kada se odazvalo više od stotinu dobrovoljnih davatelja koji imaju krv te skupine, a 80 njih je krv i dalo. Razlog zašto ne mogu svi koji se odazovu dati krv vezan je za zdravstveno stanje dobrovoljnih davatelja, činjenicu piju li lijekove i slično. Dodao je kako Gradsko društvo Crvenog križa Osijek iduće subote priređuje novu akciju dobrovoljnog davanja krvi u trgovačkom centru Portanova što je nastavak ove humanitarne akcije koja na toj adresi traje već četvrtu godinu.
- Akcije davanja krvi nisu stale ni tijekom krize s koronavirusom. Organizirali smo akcije u više navrata poštujući sve epidemiološke zaštitne mjere iz razloga što je potrebe za krvi bilo i operacije u bolnici nisu stale, rekao je Tomas. D.C.
Možda ste propustili...

EKONOMSKA ŠKOLA

50. godišnjica mature

DENTALNA SPECIJALISTIKA DOMA ZDRAVLJA DIO FAKULTETA DENTALNE MEDICINE

Včev: Studenti će ovdje imati kliničku praksu na vrhunskom nivou

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

2

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima

3

UČENICI SLAŽU SVOJE LISTE PRIORITETA OBRAZOVNIH PROGRAMA

I osječki osmaši počinju prijavu u željene srednje škole u srijedu, 8. srpnja