Regija
U PONEDJELJAK RAD POČINJE I VUKOVARSKO PLIVALIŠTE

Postavili su novi vodeni poligon
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
VUKOVAR

Sportski objekti Vukovar će od ponedjeljka, 18. svibnja, ponovno otvoriti bazen Plivališta Vukovar za građane, no boravak će biti moguć uz propisana pravila na području higijene i vremenskog korištenja. To znači kako će boravak do donošenja novih mjera biti ograničen, odnosno u prodaji će biti samo ulaznice za jedan sat. I broj posjetitelja će ograničiti sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u kojima se navodi kako je u bazenskim kupalištima dopušten istovremeni boravak najviše 15 osoba na 100 "kvadrata".

Iz Sportskih objekata navode kako su vrijeme dvomjesečnog prekida rada, prouzročenog epidemijom koronavirusa, iskoristili za dodatno poboljšanje uvjeta u objektu i proširenje ponude. Novina za korisnike je vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu, kupljen u okviru EU projekta "Sportom kroz život".

Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, rekao je kako takvi vodeni poligoni uglavnom postoje na moru.

- Poligon omogućava djeci dodatno usavršavanje, jer njegovim prelaskom, preskakanjem zapreka, provlačenjem i održavanjem ravnoteže unapređuju svoje sposobnosti. Imamo razloga za zadovoljstvo budući da ćemo na ovaj način obogatiti ponudu na bazenima, ponajprije na radost najmlađih korisnika i onih koji su uključeni u EU projekt - naveo je Szabo, dodajući kako je vrijednost vodenog poligona oko 120 tisuća kuna bez PDV-a.

Projekt "Sportom kroz život" ima za cilj povećati dostupnost sportskih sadržaja za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području Vukovara. Traje dvije godine i predviđeno je kako će u njega biti uključeno 150 djece.

Vukovarsko je plivalište otvoreno prije nešto više od tri godine, a Szabo je naglasio kako je broj korisnika kontinuirano rastao.

- Prve smo godine imali 95 tisuća posjeta, sljedeće 123 tisuće, a prošle 140 tisuća posjeta. Očekivali smo kako će trend biti nastavljen, ali sada, s obzirom na situaciju oko korone, rezultate nitko ne može predvidjeti - rekao je. D. Korpoš
UZ MJERE OPREZA, I FITNESS CENTAR
Iz ustanove kažu kako je radom počeo i fitness centar i svi se korisnici također moraju pridržavati preporuka HZJZ-a. Od idućeg tjedna planiraju ponovno početi i grupne programe za korisnike. Koliko će ih biti ovisit će o interesu građana, no mjerodavni vjeruju kako će se, ako u početnoj fazi broj zainteresiranih bude manji, s vremenom sve vratiti na stanje prije epidemije kada su imali brojne grupne treninge. Sve informacije i pojašnjenje eventualnih nejasnoća građani mogu dobiti na recepciji objekta ili putem telefona 032/540-430.
Možda ste propustili...

DAN HRVATSKIH BRANITELJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Vijenci i svijeće za poginule

POVODOM DANA ŽUPANIJE I OBLJETNICA OSLOBOĐENJA VOJARNI

Biciklima 168 kilometara kroz Virovitičko-podravsku županiju

MAGADENOVAC REALIZIRAO 1,4 MILIJUNA KUNA INVESTICIJA

Na čekanju još 2,1 milijun kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SVEČANOM MIMOHODU 55. JESENI PROŠLO OKO 50 SKUPINA

Vinkovačke jeseni: Defileom i snimkama na videozidu spojili su cijelu Hrvatsku

2

DOK BRINE O TUĐIM KRAVAMA

Općini suglasnost Vlade za kredit za kupnju “Breznice”

3

PP BELI MANASTIR PRIKLJUČIO SE PROJEKTU ROADPOL-A

Baranja 2020. bez poginulih u prometu