Regija
MEĐUNARODNA SURADNJA TURSKE I HRVATSKE

Turska agencija TIKA donirala je
200 paketa hrane za najpotrebitije
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
VINKOVCI

U sklopu projekta "Donacija humanitarnih paketa" turska međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA uručila je 200 paketa Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ona će ih proslijediti centrima za socijalnu skrb u Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a oni obiteljima u potrebi.

Donaciju je u ime Vukovarsko-srijemske županije primio pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić, a uručio ju je u ime TIKA-e koordinator - ataše Hasim Koc.

- Međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA već dugi niz godina pomaže našu županiju, još iz doba poplava u županjskoj Posavini. U ovoj donaciji donirali su 200 paketa hrane, koje ćemo u ovo vrijeme ugroze od virusa COVID-19, s kojim se u našoj županiji svakodnevno i uspješno borimo, proslijediti najpotrebitijim obiteljma. Dio paketa biti će upućen i u Općinu Gunja - rekao je pročelnik Dimić.

Koordinator TIKA-e u Zagrebu Hasim Koc istaknuo je kako su u Hrvatsku prvi put došli 2014., kada su poplave zahvatile županjsku Posavinu.

- Nalazimo se u mjesecu ramazana i tradicija je priređivati svečane večere kojima se prekida post. Kako nismo u mogućnosti to ove godine realizirati zbog pandemije koronavirusa, kojom su jednako pogođene i Hrvatska i Turska, odlučili smo organizirati ovu humanitarnu akciju. U Hrvatskoj ćemo podijeliti ukupno 1100 paketa u vrijednosti 50 tisuća eura - rekao je Koç.

Pojedinčana vrijednost doniranih paketa je oko 350 kuna, a sadrže prehrambene namirnice koje proizvodi Podravka. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POREZNA UPRAVA I OVE JE GODINE OBJAVILA LISTU NAJVEĆIH POREZNIH DUŽNIKA

Lista srama: Kopačanin i
dalje duguje 8 milijuna kuna

2

TKO ĆE KUPITI USPJEŠNOG IZVOZNIKA I POŽELJNOG POSLODAVCA

Povlači se fond Quaestus, 76-postotni vlasnik Spačve

3

POPRAVLJEN MOST PREKO JAVORICE

Preko mosta do dvije tone tereta